IKLAN: Tawaran Menarik UNTUK PENGUNJUNG BLOG INI

IKLAN: Tawaran Menarik UNTUK PENGUNJUNG BLOG INI
TUKARKAN SIMKAD PREPAID ANDA KE SIMKAD PREPAID TONE EXCEL. DENGAN MODAL SERENDAH RM95.40 ANDA AKAN DIBERI SIMKAD PERCUMA DAN KREDIT RM30. Nak tahu APA KELEBIHANNYA? ANTARANYA: Jika anda topup RM30, anda akan dapat kredit/airtime sebanyak RM30 dan tambahan data internet sebanyak 1.5 GB untuk selama 15 hari percuma. Jika anda topup RM50, anda akan dapat kredit/air time sebanyak RM50, tambahan data internet sebanyak 2.5 GB dan 100 minit panggilan percuma kesemua rangkaian., TAKAFUL PERCUMA RM50,000. KLIK LINK DIATAS

Assalamualaikum...nota kuliah maghrib Ustaz Azhar Idrus ( Original ) di Masjid Pulau Ketam. (27/08/12)

- Kitab Anak Kunci Syurga -

Bab : " zikir selepas solat "

1. Selepas salam,disunatkan zikir secara lisan atau dgn lidah,adapun juga zikir dgn qolbu,tp yg terbaik zikir selepas solat ialah mbaca subhanallah alhamdulillah allahuakbar sbyk 33 kali

2. Adapun zikir bukan semuanya dari nabi saw,ada zikir dr para sahabat,ulama,salafus soleh cuma yg terbaik ialah zikir dr Rasul

ullah saw lah.

3. Sepertimana doa juga,bukan semua dari nabi saw,ade org awam yg reka doa itu,ade ulama yg reka doa tu,tp yang terbaik ialah daripada Nabi saw,contoh pakaian yg tbaik pun adalah dari nabi saw.

Kuliah Maghrib Ustaz Azhar Idrus ( Original ) Masjid Simpang Empat Chendering. (28/08/2012)


Assalamualaikum..t,lebih dahulu admin mohon maaf kerana tak sempat siapkan sesi soal jawab kuliah diatas sebab yg tak dapat dielakkan.. 
 Kitab Munyatul Musolli..

Jika nak bertaklid sesuatu hukum biarlah dgn ilmu,bila ada ilmu ianya akan memudahkan kite,ilmu2 bukan t,letak dlm kitab saja,tetapi biarlah t,letak jugak dlm hati2 kite,ada kitab tp buat perhiasan kat dlm almari tiada gunan
ya..

Ilmu yg benar dan tidak mengarut boleh kite pelajari dgn byk sekalipun ianya adalah ilmu dunia,tetapi jika ilmu itu adalah ilmu yg mengarut,belajar sikit pun boleh jd mereng terus.
"ilmu yg benar ibarat cahaya yg disuluh ke dalam bekas,tetap masuk didalamnya tanpa terpelanting ke luar"

Kuliah Maghrib Ustaz Azhar Idrus ( Original ) di Surau Al Ikhwan, Gelong Bilal. (02/09/2012)

- Kitab Perisai Sekelian Mukallaf -

"Kalamullah"

1. Apa tujuan segelintir manusia yg mendakwa Al-Quran ditulis oleh manusia dan Al-Quran bukan Kalamullah?Tujuannya adalah kerana mereka tidak mahu beriman dan mengikut hukum dlm Al-Quran..

2. Kita wajib mengikut apa yg dibagitahu ulama pada zaman ini,pada zaman Rasulullah umat manusia ketika itu tidak mempunyai mazhab dan para ulama kerana Rasulullah ada ketika itu,sekarang Rasulullah dah tiada kat dunia,jd kita ikutlah pewaris ilmu Rasulullah iaitu para ulama..

3. Kita perlu ikut ulama kerana mereka lebih tahu dari kita,ulama dah susun dan tafsir semua hukum dari Al-Quran dan hadis,memudahkan kita utk tahu dan amal hukum hakam serta peraturan.

4. Pada zaman Rasulullah puak musyrikin dan penentang mendakwa Al-Quran telah ditulis oleh Rasulullah,tetapi puak musyrikin sendiri yg memberikan jawapannya "Muhammad mana pandai menulis!"

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Mung Tanye, UAI JAWAB

LANGSUNG DARI MEKAH(JIKA TIDAK BOLEH LOAD,SILA REFRESH PAGE)

LANGSUNG DARI MEKAH.sila klik disini xxxxx

Dapatkan Domain dan Hosting Termurah di Malaysia

Malaysia Web Hosting

GUNALAH PAYPAL UTK BISNES ANDA

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

USTAZ AZHAR DI FACEBOOK

CERAMAH DAN KULIAH TUAN GURU NIK ABDUL AZIZ

Langgan Sekarang:

Senarai Pengedar VCD Yang Sah

Che Mohd : Kuala Terengganu : 019 927 4186/017 910 0958
Tg Yong : Kuala Terengganu : 013 950 4919
Nazri : Losong : 019 925 6156
Abd Rahim : Batu 6 : 017 966 0266
Ju : Kuala Ibai : 019 991 5568
Ahmad Jefri : Dungun : 013 980 7076
Mohd Zahariza : Kemaman : 019 989 2325
Rosli Ngah : Pasir Puteh : 013 989 8867
Rashid Ismail : Kelantan : 017 930 0470
Haji Man : Kelantan : 012 908 3958
Zam Abd Wahab : Endau/Mersing : 016 776 8789
Hj Hashim : Kuantan : 019 982 4009
Annuar : Temerloh : 019 931 6843
Khairul Azha : Melaka : 019 245 7253
Jafry : Johor : 013 755 6016
Aizat : Kedah : 019 512 1064