IKLAN: Tawaran Menarik UNTUK PENGUNJUNG BLOG INI

IKLAN: Tawaran Menarik UNTUK PENGUNJUNG BLOG INI
TUKARKAN SIMKAD PREPAID ANDA KE SIMKAD PREPAID TONE EXCEL. DENGAN MODAL SERENDAH RM95.40 ANDA AKAN DIBERI SIMKAD PERCUMA DAN KREDIT RM30. Nak tahu APA KELEBIHANNYA? ANTARANYA: 1)anda topup RM50,percuma kredit RM10 DAN DATA 1.5GB, 2)topup RM30, PERCUMAD DATA 1GB UNTUK 1 BULAN, TAKAFUL PERCUMA RM50,000. KLIK LINK DIATAS

Nama aku DUIT,

Nama aku DUIT,
kadang org panggil aku wang, fulus dan mcm-mcm lagi.
(Sape tak baca rugi, dan sila share dgn kenalan anda) 
..Rupa aku biasa je, 
badan aku lemah tapi aku boleh membuatkan satu dunia inginkan aku. 
..Aku juga boleh merubah sifat seseorang manusia, 
kerana manusia mengidolakan aku. 
..Ramai orang merubah keperibadiannya,
mengkhianati kawan, 
memutuskan persaudaraan, 
menjual maruah, 
malahan meninggalkan keyakinan imannya, 
demi aku! 

..Aku tak mengerti perbezaan orang senang dgn orang susah, 
tetapi manusia memakai aku untuk dijadikan loncatan darjat, 
menentukan kaya miskin dan terhormat atau terhina. 
..Aku bukan Iblis, 
tapi seringkali manusia melakukan kejahatan demi mendapatkan aku. 
..Aku juga bukan orang ketiga, 
tetapi banyak suami isteri bergaduh dan berpisah kerana aku. 
Anak dan ibubapa berselisihan kerana aku. 
Sangat jelas juga aku bukan tuhan, 
tapi manusia menyembah aku seperti tuhan, 
bahkan kerap kali hamba-hamba tuhan lebih menghormati aku, 
padahal seringkali mereka diingatkan supaya jgn sesekali menjadi hamba duit. 
Aku tidak pernah mengorbankan diriku untuk sesiapapun tetapi ramai orang yang rela mati demi aku. 
Ingin aku ingatkan bahawa aku hanya boleh menjadi alat untuk membayar resit ubat tetapi aku tidak mampu untuk memanjang kan jangka hayat hidup seseorang. 
Sedarkah anda, 
aku juga satu alat yang boleh membuatkan kamu bersedekah dan memperolehi pahala dan keberkatanNya. 
..Kebanyakan orang sanggup bekerja demi aku siang dan malam. 
Walhal, 
tidakkah mereka sedar bahawa aku sebaliknya boleh bekerja untuk mereka dengan lebih effisien lagi. 
Andai aku digunakan untuk bersedekah, nescaya aku tidak akan pernah putus dari kamu. 
Aku akan sering mendatangi kamu dengan keberkatan dari Nya. 
✅Gunakanlah aku ke jalan yang diredhai olehNya. .
Yang benar, 
Duit.. 
BILA KITA POST ↓ 'Allahuakbar' 'Subbahanallah' 'Astaghfirullah' ↑ 
automatik ada orang baca .. senangkn buat pahala .. 
ISLAM ITU MUDAH !!!

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Mung Tanye, UAI JAWAB

LANGSUNG DARI MEKAH(JIKA TIDAK BOLEH LOAD,SILA REFRESH PAGE)

LANGSUNG DARI MEKAH.sila klik disini xxxxx

Dapatkan Domain dan Hosting Termurah di Malaysia

Malaysia Web Hosting

GUNALAH PAYPAL UTK BISNES ANDA

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

USTAZ AZHAR DI FACEBOOK

CERAMAH DAN KULIAH TUAN GURU NIK ABDUL AZIZ

Langgan Sekarang:

Senarai Pengedar VCD Yang Sah

Che Mohd : Kuala Terengganu : 019 927 4186/017 910 0958
Tg Yong : Kuala Terengganu : 013 950 4919
Nazri : Losong : 019 925 6156
Abd Rahim : Batu 6 : 017 966 0266
Ju : Kuala Ibai : 019 991 5568
Ahmad Jefri : Dungun : 013 980 7076
Mohd Zahariza : Kemaman : 019 989 2325
Rosli Ngah : Pasir Puteh : 013 989 8867
Rashid Ismail : Kelantan : 017 930 0470
Haji Man : Kelantan : 012 908 3958
Zam Abd Wahab : Endau/Mersing : 016 776 8789
Hj Hashim : Kuantan : 019 982 4009
Annuar : Temerloh : 019 931 6843
Khairul Azha : Melaka : 019 245 7253
Jafry : Johor : 013 755 6016
Aizat : Kedah : 019 512 1064