IKLAN: Tawaran Menarik UNTUK PENGUNJUNG BLOG INI

IKLAN: Tawaran Menarik UNTUK PENGUNJUNG BLOG INI
TUKARKAN SIMKAD PREPAID ANDA KE SIMKAD PREPAID TONE EXCEL. DENGAN MODAL SERENDAH RM95.40 ANDA AKAN DIBERI SIMKAD PERCUMA DAN KREDIT RM30. Nak tahu APA KELEBIHANNYA? ANTARANYA: 1)anda topup RM50,percuma kredit RM10 DAN DATA 1.5GB, 2)topup RM30, PERCUMAD DATA 1GB UNTUK 1 BULAN, TAKAFUL PERCUMA RM50,000. KLIK LINK DIATAS

Nota kuliah Ustaz Azhar Idrus terkini di Masjid At Taqwa Batu 6 Kuala Terengganu.

Sabtu | 10.10.2015
Nota kuliah Ustaz Azhar Idrus terkini
Kitab Hadis 40
Makan Yang Halal
1. Halal ni lawannya haram,bende yg halal ini kalu kite ambil dpt pahala krn kita buat krn ikut perintah Allah,bile nok tahu haram halal ni maka kaedahnya kene cari ilmu lah,Kene ngaji lah kat ustaz2 ngajor atau ulamak mari ngajor dumoh bulih belaka asalkan tahu hukum halal dan haram ni.
2. Leni ulamak kamain karang kitab wak mudoh mudoh tp dok mari jgk dengor leni peseng pelik dok wahi dgr tp bab politik depan kali sokmo konon pejuang rakyat ah tp sejid surau xdok muka dia kepala hotok mung.Muka dia ade belaka tepek dalam facebook bersih 1 bersih 2 bersih 3 bersih 4 ade belaka muka dia tp bab ngaji ugama xdok ni jenis tukkk mung belaka ah tu.Kene ngaji ah
3. Ade yg haram ni asalnya haram tp bile keadaan tertentu ianya boleh jadi halal cth org yg keputusan belakan makanan lalu dijumpai bangkai lembu dan jika dia tak makan dia akan mati jadi daruroh itu mgharuskan dia makan yg diharamkan dan mestilah mengikut sukatan dan syarat yg dibenarkan.
4. Doh kite xdok daruroh pun makang haram doh ingat molek jenis makang haram ni ibadat dia tidak akan diterima olih Allah swt.Walaupum mu paka serban besor koloh sura tp bahang pitih derma bahang pitih anok yatim segala amalanmu dok diterima skepeng sbb tu kene belajor kalu dok belajor dok reti ah.

5. Presiden amareka pun dia akan disoal oleh Allah kenape xbuat hukum qisas mase ngetoh?Presiden rusia putin botol susu tu pun akan ditanya kenapa mu dok perintahkan wanita menutup aurat?Nisbah tuntutan Allah semua kene buat.8 bilion umat manusia di atah muka bumi ni semua umat Nabi Muhammad saw sbb tu tuntutan Allah wajib pd semua.Cume nisbah atas hukum fiqh barulah perlu kpd islam krn syarat sah amal mesti islam.
6. Bila ada haram ni berhimpun dgn halal maka menang hok haram krn Nabi saw pernah kata siapa yg beli baju 10 rial dan 1 rial drpdnya dari sumber yg haram maka Allah dok terima amal ibadatnya.Tp kite xdok main bahang serial menteri2 wakil rakyat dok main ah serial main jote jote boh doh lagi lah balik awal.Kite berebuk nok jd menteri bergojoh hanya nok rebut putrajaya bodo guh politik islam ni bukan gtu politik islam ni bile ade pkara mungkar kita usaha utk perbetul keadaan itu hingga ikut syariat Allah samada jalan politik atau dakwah ni balik kuk abih nok politik krn nok putrajaya je hukum islam xmbuh perjuangkan berat nanang.
7. Kalau kite ambik harta org samada jalan tipu helah rompak curi atau samun dll lalu dia sedekah duit itu maka sedekah itu tidak diterima.
8. Leni musim nipu leni rama mane kene tipu beli barang dalam tenet rugi 300 400 rial suka sgt dia tipu duit org doh xdok iman nok wak guana org buat dosa ni ade 2 pertama dia buat dosa lalu dia berasa takut dan kedua dia buat dosa dan x rasa ape ape.
9. Leni rama jugok penjawat kerajaan claim naik kete je tp claim atah kapal terbang punchcard kul 9 balik kul 3 berat nanang ni semua makang haram belaka amal mu walau g haji sekalipun tidak diterima kerana mu ni jenis menipu lebong harta milik kerajaan hok niaga nipu cara niaga Labbaikallah ape ni ade hadis sebut doh haji mu dok diterima,leni mcm2 makang haram leni tukang bowok lori arok ke tukang tuko taya lori arok ke cashier ke tukang jual ke tokey ke bab kait dgn arok memang amal mu dok diterima.
10. Sebab tu la org melayu ni bodo bab rezeki,rezeki jgn ditolak kononnya sedangkan islam kata hok halal harus diambil tp rezeki yg haram wajib ditolak jadi kite kene ngaji supaya kita berbeza dgn org luar sana yg dok tahu kahala ban halal haram.
Wallahua'lam tunggu sambungan soal jawab pulok deh

Nota kuliah Ustaz Azhar Idrus terkini
sumber: groupwhatsapp

1 comment:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Mung Tanye, UAI JAWAB

LANGSUNG DARI MEKAH(JIKA TIDAK BOLEH LOAD,SILA REFRESH PAGE)

LANGSUNG DARI MEKAH.sila klik disini xxxxx

Dapatkan Domain dan Hosting Termurah di Malaysia

Malaysia Web Hosting

GUNALAH PAYPAL UTK BISNES ANDA

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

USTAZ AZHAR DI FACEBOOK

CERAMAH DAN KULIAH TUAN GURU NIK ABDUL AZIZ

Langgan Sekarang:

Senarai Pengedar VCD Yang Sah

Che Mohd : Kuala Terengganu : 019 927 4186/017 910 0958
Tg Yong : Kuala Terengganu : 013 950 4919
Nazri : Losong : 019 925 6156
Abd Rahim : Batu 6 : 017 966 0266
Ju : Kuala Ibai : 019 991 5568
Ahmad Jefri : Dungun : 013 980 7076
Mohd Zahariza : Kemaman : 019 989 2325
Rosli Ngah : Pasir Puteh : 013 989 8867
Rashid Ismail : Kelantan : 017 930 0470
Haji Man : Kelantan : 012 908 3958
Zam Abd Wahab : Endau/Mersing : 016 776 8789
Hj Hashim : Kuantan : 019 982 4009
Annuar : Temerloh : 019 931 6843
Khairul Azha : Melaka : 019 245 7253
Jafry : Johor : 013 755 6016
Aizat : Kedah : 019 512 1064