IKLAN: Tawaran Menarik UNTUK PENGUNJUNG BLOG INI

IKLAN: Tawaran Menarik UNTUK PENGUNJUNG BLOG INI
TUKARKAN SIMKAD PREPAID ANDA KE SIMKAD PREPAID TONE EXCEL. DENGAN MODAL SERENDAH RM95.40 ANDA AKAN DIBERI SIMKAD PERCUMA DAN KREDIT RM30. Nak tahu APA KELEBIHANNYA? ANTARANYA: Jika anda topup RM30, anda akan dapat kredit/airtime sebanyak RM30 dan tambahan data internet sebanyak 1.5 GB untuk selama 15 hari percuma. Jika anda topup RM50, anda akan dapat kredit/air time sebanyak RM50, tambahan data internet sebanyak 2.5 GB dan 100 minit panggilan percuma kesemua rangkaian., TAKAFUL PERCUMA RM50,000. KLIK LINK DIATAS

Shortnote Kuliah Maghrib Al Fadhil Ustaz Azhar Idrus _ 9januari 2017

🎨163.Shortnote Kuliah Maghrib Al Fadhil Ustaz Azhar Idrus (Bahasa Standard).

Ilmu Akhirat Dari Murobbi UAI.

Surau Kg Pak Tuyu Kuala Terengganu | 9 January 2017.
Kitab Muhimmah Al Mawaizd.

Aurat tu aib..org yang berusahe membuke aib orang satu kali..maka Allah buke aib die 70x..jadi namimah salah satu dose besar ialah memburuk orang..jadi ni semua ni kene azab..dalam kubur..

🍊.. Ade org kene azab sebab dose2 kecil..berjalan atas muke bumi citer aib org..gi rumah leha..gi rumah senik..habis dapur kate org yang xberehi tu habis orang die citer..xdan masuk nerake lagi..dalam kubur kene pukul dah..sebab tu kene azab parah la nanti..

🍊.. Yang haram kite umpat org yg buat dose sembunyi..kite jalan pantai la..kite tengok tok bilal bawak awek tepi pantai..tok siak kg aku dah soheh...lesok tu kite citer ke org lain kedai kopi haram..sebab die buat dose sembunyi..kite jumpe die ah citer ah kat die..meh sini tok siak aku tengok mung bawak awek tepi pantai..jadi nikah laaa..baru betul..bahkan dose kite citer kat org..Allah xampun dose mung..jangan main2..

🍊.. Biar suami tanye pun..sayang2 masuk sebelum nikah dulu ade x dating dengan siape2?..jawabnye jangan bgtaw..jangan tunjuk wara' ah..mu bgtaw je ke suami mung..beranak je duduk surau terus dah..xwajib bgtaw neh..



🍊.. Yang buat dose terang terangan baru kite boleh citer..sebab die buat dose open..macam ratu cantik tanding tu jelas haram..jadi yg lepas lepas tu banyak istighfar la..sebab kite xpernah lari dari dose..sahabat nabi melalukan dose..apetah lagi kite..jangan kite kate kite baik..berhenti la buke aib orang..

🍊.. Kerani pejabat kite la..kerani kustem la..mane satu..fatimah ah..kenape pulak..die tu ah xpandai nanak nasi..aib x..aib..kenape mu citer ke org..diam sudah ah..citer ke fatimah ah care nanak yg betul..tu baru betul..

🍊.. Kite citer baik org..xnak..kite suke citer buruk orang la..sebab ape..sebab pedal perut kite busuk..zalim kite ni..cube ubah citer hal baik orang ah..xdose ah..tuan die dengar xmarah..cube la puji orang..

🍊.. Kite nak dengar citer buah huduh orang je..sebab hati kite kotor..ni muke comey..mekap saje 5x bedak..putih muke macam berok..nak ke comey..hati xde mekap..busuk sangat..hati kite xmekap..ubah laa..

🍊.. Boleh amik gambar keter terbalik..lori terbalik..tapi jangan amik gambar mayat golek..mate terkeluar...bubuh dalam fb haram..sebab kalau keluarge die tengok sedih x?..kalau keluarge mak mung jatuh tercabut kain?..mu buat x?..mung xberiman sehingge kamu suke suadare kamu seperti mane kamu suke diri kamu..

🍊.. Kite org tanye boleh share x gambar aib mayat tu..silela share..korok mung..tu aib org kan..jangan ah share..kalau saudare die tengok..cucu die tengok..ipar die tengok..segan org tengok..kite sibuk nak upload je..tapi bodoh.............

🍊.. Jangan hine orang miskin..miskin sebenar bukan miskin harte..miskin sebenar adelah hati..hati banyak baik masuk syurge..hati miskin masuk nerake walau mung raje..xkire ah raje gopal..jutawan masuk syurge sebab hati..bukan banyak duit..kaye itu adelah hati yang baik..die adelah orang baik..walau die keje penoreh getah..

🍊.. Akhirat Allah pisah due bende ni yg berlawanan ni..negeri kaye..negeri miskin..kaye tu syurge..miskin tu nerake..atas dunia ni ade belake miskin kaye..

🍊.. Dunia ni ade sihat dan sakit..semua negare maju g7 ade org sakit..kerane kalau xsihat sakit..di akhirat Allah pisah sifat ni..sihat semua syurge..nerake tu sakit..

🍊.. Akhirat syurge semua org bergembire berjute tahun..jadi kite di dunia miskin jangan kite hine org miskin..sebab tu takdir Allah..siape yg hine miskin mu lawan Allah..istihar perang..sebab tulah miskin jangan hine..orang miskin datang sampai luar xboleh naik atas rumah..org kaye naik sampai rumah..ni semua hine org miskin..dalam kitab feqah majlis yg asing org miskin kaye bezekan..xwajib kite gi..kalau anak beranak makan special xpe..

🍊.. Buat kad kahwin boleh anak beranak kite kawan2 rapat buat kad special  boleh..yang xboleh org kaye kad lawa..rm13 satu kad..ade lampu..untuk dato2..orang miskin kad photostat..kene molek hujung walimatul urus xnampak dah..hukumnye haram kite khusus macam tu..

🍊.. Buat telur org kaye grade a..bekas telur rm8.50..telur duduk dalam burung angse..kelip2 telur..haram..kalau buat tu semua untuk 10 org adik beradik kite xpe..ni x org miskin org kg jerut dalam tisu..pulas pulak..pulas pulak letak dalam tong untuk org miskin..sedih org tu..xboleh letak dalam isi..keluar isi telur..jahat sungguh..jangan hine org miskin..hine kerane die xsembahyang kerane die judi tu xpe..

🍊.. Kite ni asal miskin belake..sekarang ni kaye amanah Allah harte tu..kite miskin lahir telanjang bulat..siape sini lahir keluar tu pakai baju kelawar dah..gamak nye pengsan meksi..oh my god..meksi cakap org putih sekarang ni..duduk mane mek..dyduk kuale berang..jemmm..geli eh..

🍊.. Nabi muse nabi kite semua lahir telanjang..naked boh..betul x..telanjang tu miskin la xde bende..barut dengan kain lampin...kain putih..anak xde seluar xde jam xde rantai miskin..bile besar tuhan bagi pinjam harte Allah sikit..bile mati tanggal pulak baju..telanjang terus..2x miskin..bangkit padang masyar telanjang pulak..

🍊.. Kite sebenar miskin..kite hine org miskin sebenarnye asal mung miskin dah..tu lah org jemmmm..

🍊.. Org beriman malaikat suke..tande malaikat suke pade kite..pade batin..memberi kebaikan mendoakan kebaikan kepada kite..kan rumah kite malaikat masuk kan hari2 doa ke kite..ade malaikat xmasuk..jika ade anjing..malaikat rahmat xmasuk boh..ni kite bele anjing kat rumah nak tunjuk hebat..tu kate kalau bodoh duduk diam jangan cakap..bele anjing untuk buru boleh la..bele saje2 haram..

🍊.. Akhirat nanti org2 beriman malaikat akan salam..akhirat nanti malaikat berupa yg kite boleh lihat..malaikat kan dari cahaya..cahaya ni bende jisim halus sangat..malaikat daripada jenis nur..akhirat nanti kite boleh tengok..mudah bagi Allah..baru hebat kite boleh salam dengan malaikat..ni kite sohor salam dengan bapak menipu..bapak pelawak..

🍊.. Kite jumpe kawan pejabatlah salam..diampunkan dose keduanye..selame mane mereke duduk dalam majlis syarat die mung salam dulu..nanti kite salam dengan malaikat jibrail..malaikat macam2 la..mung nak amik gambar..boleh..

🍔🍔🍔...SESI SOAL JAWABB...🍔🍔🍔

Ibu tunggal ade anak die kahwin dengan suami lain..bile ayah die mati turun ke datuk nafkah..bile datuk mati turun ke bapak saudare die..jangan lepas tangan neh..

🍯.. Mayat tidak najis..yang najis yg dalam mayat tu keluar..tu najis..yang xnajis air mani je..kalau darah najis..tahik najis..wadi najis..haid najis..istihadah najis..keputihan najis..muntah najis..mati barang dalam keluar najis..mung berak sekarang ni jadi najis ke jadi kuih..

🍯.. Ramai kawan kite ajak dengar xnak datang..adik mung xdatang..bapak saudare xdatang..mak saudare sorang je gi surau..mu bilang adik beradik mung la bape org gi surau..x gi..termasuk nenek..ramai x gi..dekat 3 buah bas..x gi..x minat akhirat..majoriti..tidak suke ilmu akhirat..xminat..kebanyakkan suke ilmu dunia..

🍯.. Mereke ni hanye reti ilmu dunia saje..betul x..Allah sebut dah..kebanyakkan manusia xminat ilmu akhirat..mereke ni nak tahu ilmu zahir hidup dunia saje..hal akhirat xcakne langsung betul sungguh laa..

🍯.. Syarat sah istinjak mane kite reti..mengaji diploma boh..ptptl..kos multimedia ooo hebat..tapi tidak reti syarat sah istinjak..mung mek mengaji dekat mane mek..kite mengaji kustem..umt..biologi marin..kaji siput..ikang puyu..bagus ah belajar dari xbelajar..tapi jangan lupe akhirat..xreti mase suci antare due haid..

🍯.. Xpayah tanye geng mengaji..tanye geng lempar topi biskut jangung yang ade bulu tu..dapat segulung ijazah tu..amik degree tu kat menatang tu..menare gading..suke nye mak tengok..norhayati bin mohd nurr..ijazah pertame..hadoww..tapi xreti sifat tauhid..feqah xtaw..padan 1.2.3 lempar topi..

🍯.. Molek tarik degree org mengaji habis tapi xkenal agame..ke macam mane setuju x..ni kete viva belakang sticker ukm..suruh bace alif ber ter xhabis..sampai ter je..bace alif ber ter pahtu W..jangan tinggal agame..jangan bodoh sangat..

🍯.. Bende yg mahal kite tinggal..bende yg murah kite berebut..dunia tu bende murah..akhirat bende besar..ni berebut taik kambing..emas depan tu die xkutip..sikit je kutip emas..macam kite ah berebut hal dunia..siape lupe akhirat..mu tu binatang..kerane beze binatang dengan manusia..malam die akan cite2 imarahkan masjid..

🍯.. Kalau kite duduk tempat susah cari kiblat kite usahe dapat kalau sikit salah dimaafkan syara'..kalau banyak salah kene qodho balik solat tu..kalau xtahu kite ijtihad kiblat..kite yakin sah dah sembahyang..tempat yang xboleh bertanye..kalau boleh bertanye wajib tanye kiblat..

🍯.. Bunuh nyamuk dengan raket eletrik..nak main badminton xpandai..jawabnye kalau bunuh dengan membakar..haram..yang membakar Allah saje..kalau raket tu terbakar nyamuk..xboleh..

🍯.. Org perempuan drive sendiri tanpe mahram boleh..jadi maksudnye tidak dibenar perempuan jalan jauh sorang diri..sebab ia membahyekan nyawe wanita..menjage dari pada rosak wanita..islam buat molek dah..kalau xde arah jugak boleh ah..darurat..balik laluan ramai org..kalau kapal terbang naik ramai2..hukumnye kire jemaah dah..harus pade syara'..

🍯.. Org mati dah kite bakar baju dalam orang tu boleh x..xboleh bakar baju org melainkan baju tu membawak penyakit baru kite musnahkan..rambut jangan kite bakar..xboleh..gunting boleh..cukur boleh..bakar bulu ketiak xboleh..jangan..

🍯.. Bangun subuh lewat xterkejut..tengok bola xterkejut..t team lawan bacerlona kene 60 kosong..jadi bangun xsah sembahyang terus sebab mung xamik wudhu..jadi bangun la qodho balik..qodho xikut waktu..

🍯.. Die nak buke kedai gunting..kemudian rambut org nak buat macam mane..timbang ke sedekah ke tanam?..ok dengar neh..rambut baby cukur kepala timbang tu celuk dalam besen..lekat air pahtu timbang mesin..nilai tu tukar emas atau perak..sedekah dengan nilai tu..pade org miskin..tu baby..ni org tue lepas gunting..sunat tanam..xkire rambut ke..jari kuku ke..darah haid ke sunat tanam..

🍯.. Picit jerawat keluar darah amik tisu sapu darah tu sunat tanam..macam cabut gigi sunat tanam..barang tubuh kite..darah haid lekat di pad die..sunat tanam..bubuh dalam tong sampah boleh..tapi sunat tanam..jangan letak batu nisan pulak 2 biji..siap tulis ho..bulu ketiak..

🍯.. Die dude..die kahwin dengan jande yg sudah ade anak perempuan..jadi bile kite laki kahwin dengan perempuan tu ade anak..maka lepas kahwin name anak isteri..jadi anak tiri tu bile kite jima' jande tu malam karang jadi lepas jima' jadi anak tiri..kite perempuan kawin dude ade anak..malam karang jima' jadi anak die jadi anak sudah tukar status anak tiri..anak tiri mahram sampai kiamat..xboleh nikah..

🍯.. Duit rm10 kite nak beli harge rm100..kalau duit tu laku gune dalam negare kire jadi riba..haram..kalau duit tu xlaku dah..jadi antik dah..boleh jual boleh beli xde masalah..

🍯.. Mase sunat memang ah kite buat mase rajin..bende sunat kite buat sekadar kite mampu..adepun bende wajib xboleh tingggal..kene buat..malam ni kite mampu bace Al Quran bace lah..

🍯.. Apekah fungsi huruf ya xde titik..jadi contoh huda..taala..xde titik ye tu..jadi maksud die maha tinggi taala..kalau najwa..tu penyanyi..yang sebenarnye ia bukan yaa..tapi die aliff..kite bace berhenti seolah olah kite letak huruf dekat  belakang..

🍯.. Jual barang tiruan kalau mudarat pengusaha islam tu haram..kalau die benar..harus..kalau kafir harbi xpe..

🍯.. Jangan mudarat org dalam sembahyang..ade ke pulak die bangun tahiyyat awal die xlarat die tekan kepale orang..jahat sungguh..lebih dari ayahande mung..jemmm sungguh mung..

🍯.. Care nak qodho solat dulu2 dengan istiqomah..nanti org bang zohor sembahyang qodho zohor dulu..lepas tu sembahyang zohor..lepas zohor buat qodho jugak..macam tu solat fardhu seterusnye..

🍯.. Die ni sedang sembahyang..air hujang mengalir luar mulut..kite telan..batal solat..sedikit dimaafkan syara'..banyak batal solat..setitik tu banyak la..solat je batal..wudhu xbatal..

🍯.. Kalau keter kite kene cakar habis rosak keter kite..maka tuan ayam kene ganti balik..bukan jiran..kene molek tanye ayam siape..ayam kite sendiri..jadi tuan ayam kene ganti ape yang rosak..xbayar haram..bukan hak kite xwajib bayar..contoh cicak rumah kite die buat rosak kite..xwajib bayar..

🍯.. Pelakon tu satu hal dah..pakailah tutup aurat..pakai tudung kan comey..tengok tok kite pakai tudung comey je..cube mung buang..macam hantu kubur..mung nak berlakon berlakon la..tapi pakai tudung..pengarah pun bodoh jugak..arah la datin pakai tudung ramai mane datin pakai tudung..awek duduk dekat jerman buat phd pakai tudung..ni kite dah la xpakai tudung..rambut kuning pulak..seluar ketat..duduk moscow ke..x eh..duduk mengabang telipot je..

🍯.. Asal kite ni saya ni lain dari yang lain..asal cerite kite ni jadi dari mak ayah kite lah..tu lah asal kite..kenape ustaz garang dengan org perempuan dalam ceramah?..mane marah xde eh..kenape kate macam tu..xnak beri mate mengantuk..nabi pun pernah kate..org perempuan ni kene banyak pesan..sebab org perempuan memory kecik..36mb..org lelaki memori kuat..tengok bini kite..kite pesan xingat sokmor..org perempuan ni banyak masuk nerake..sebab tu aku pesan sokmo kepada perempuan..org perempuan kene banyak jage aurat neh..jangan buat buke aurat macam tu..org lelaki kene tutup badan die..kalau org perempuan tengok lelaki xpakai baju..die naik syahwat..satu kesoronokan..

⚪🎾⚪🎾⚪🎾⚪🎾⚪🎾⚪🎾

Alhamdulillah, selesai sudah kuliah pada malam ini. Syukran jazilan kepada semua yg membaca. Semoga kita dapat sebarkan ibrah :)

Kita tutup kuliah dengan tasbih kafarah dan suratul asr.

‎سُبْحَانَكَ اللَّهـُمَّ وَبِحَمْدِكَ أَشْهـَدُ أَنْ لاَ إِلٰهَ إِلاَّ أَنْتَ أَسْتَغْفِرُكَ وَأَتُوْبُ إِلَيْكَ.

‎وَالْعَصْرِ. إِنَّ الإِنسَٰنَ لَفِى خُسْرٍ. إِلاَّ الَّذِينَ ءَامَنُواْ وَعَمِلُواْ الصَّٰلِحَٰتِ وَتَوَاصَوْا بِالْحَقِّ وَتَوَا صَوْا بِالصَّبْرِ.

Allahumma solli ala Muhammad wa'ala alihi Muhammad

Sayyidina Wasilah bin Asqa' meriwayatkan bahawa Rasulullah SAW bersabda, "Sesiapa yang menuntut ilmu dan dia dapat menghasilkan ilmu itu maka dia akan mendapat dua ganjaran. Sedangkan sesiapa yang menuntut ilmu tetapi dia tidak dapat menghasilkannya maka dia akan mendapat satu ganjaran."
(Tabarani: Majma 'uz-Zawa'id)

🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴

(Tatabahasa asal shortnote ini adalah didalam bahasa Terengganuu maka saya ubah kepada bahasa Kuala Lumpur..Minta maaf jikalau ada kesilapan dan kesalahan didalam catatan) -Muhammad Nizwan-

Diizinkan share oleh Abg Shark (Amir Irsyaduddin Sazali)

*Creadit:Abg Shark dan Abg Moon*
*Group:Saham Akhirat Shark*

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Mung Tanye, UAI JAWAB

LANGSUNG DARI MEKAH(JIKA TIDAK BOLEH LOAD,SILA REFRESH PAGE)

LANGSUNG DARI MEKAH.sila klik disini xxxxx

Dapatkan Domain dan Hosting Termurah di Malaysia

Malaysia Web Hosting

GUNALAH PAYPAL UTK BISNES ANDA

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

USTAZ AZHAR DI FACEBOOK

CERAMAH DAN KULIAH TUAN GURU NIK ABDUL AZIZ

Langgan Sekarang:

Senarai Pengedar VCD Yang Sah

Che Mohd : Kuala Terengganu : 019 927 4186/017 910 0958
Tg Yong : Kuala Terengganu : 013 950 4919
Nazri : Losong : 019 925 6156
Abd Rahim : Batu 6 : 017 966 0266
Ju : Kuala Ibai : 019 991 5568
Ahmad Jefri : Dungun : 013 980 7076
Mohd Zahariza : Kemaman : 019 989 2325
Rosli Ngah : Pasir Puteh : 013 989 8867
Rashid Ismail : Kelantan : 017 930 0470
Haji Man : Kelantan : 012 908 3958
Zam Abd Wahab : Endau/Mersing : 016 776 8789
Hj Hashim : Kuantan : 019 982 4009
Annuar : Temerloh : 019 931 6843
Khairul Azha : Melaka : 019 245 7253
Jafry : Johor : 013 755 6016
Aizat : Kedah : 019 512 1064