IKLAN: Tawaran Menarik UNTUK PENGUNJUNG BLOG INI

IKLAN: Tawaran Menarik UNTUK PENGUNJUNG BLOG INI
TUKARKAN SIMKAD PREPAID ANDA KE SIMKAD PREPAID TONE EXCEL. DENGAN MODAL SERENDAH RM95.40 ANDA AKAN DIBERI SIMKAD PERCUMA DAN KREDIT RM30. Nak tahu APA KELEBIHANNYA? ANTARANYA: Jika anda topup RM30, anda akan dapat kredit/airtime sebanyak RM30 dan tambahan data internet sebanyak 1.5 GB untuk selama 15 hari percuma. Jika anda topup RM50, anda akan dapat kredit/air time sebanyak RM50, tambahan data internet sebanyak 2.5 GB dan 100 minit panggilan percuma kesemua rangkaian., TAKAFUL PERCUMA RM50,000. KLIK LINK DIATAS

Shortnote Kuliah Maghrib Al Fadhil Ustaz Azhar Idrus_7/2/2017

🎨182.Shortnote Kuliah Maghrib Al Fadhil Ustaz Azhar Idrus (Bahasa Standard).

💡:Ilmu Akhirat Dari Murobbi UAI.

🕌:Masjid Simpang 4 Chendering Terengganu | 10 Jamadil Awal 1438H / 7 February 2017
📖:Kitab Tughfatul Ghoribin

◾..Antare contoh2 perkare yg menyebabkan orang islam jadi kapir..xpandai..buat care xpandai..jangan memandai mandai bab aqidah..salah cakap..balik awal..bukan balik rumah..tapi kekal dalam nerake selamenye..orang kapir kite kate kapir..jangan kire lah die berase hati..org kapir bab hati mu care..hal mak mung xcare bab hati..hari raye jangan gi lagi..biar die raye..mung gi raye ke 3 die xboleh ke..berat mung..penyakit gile..

◾..Rumah mak mung raye ke 6 mung xgi terus..raye pertame orang kafir..mung sibuk nak gi..orang ke kere mung ni..kere pun ade facebook..dengar ye..orang kafir kene kate kafir..orang beriman kene kate beriman..

◾..Kalau agame kapir..kristian..nasrani..tu kapir..jawab die kapir..lagi agame hindu kene kate kapir..aties kene kate kapir..majusi kene kate kapir..agame kordiani..kene kate kapir..jangan kite terlampau cerdik lebih dari ulamak..jadi bodoh..xboleh hoo kate kapir..Lailahaillallah..sekolah bodoh dah..lepas tu cakap bodoh macam tu..



◾..Mu suruh orang keluar univesrsiti yang baru lempar topi biskut jagung..suruh bace ilmu nahu..keluar air kencing ho..xsuruh lagi bace kitab jurumiah..ulamak ni banyak ilmu..kite org bodoh je duduk diam dah..jangan la cakap bodoh..nanti die masuk islam macam mane..Allah suruh kate katelah HEY ORANG KAFIR..mung pandai dari Allah pulak?..mu siape?..mabuk todi ke?..mu bijak dari Allah?

◾..Kalau siape xsetuju kate ke orang kafir..bangun..aku nak hempuk sekali..kan Allah suruh kate kuL-->>Katelah wahai org orang kafir..ade dalam suruh kulliyaa..jangan la lebih kite dari agame..habis jadi sewel belake sekarang ni..

◾..Hakikat ni..syariat kite boleh panggil hey org kafir..hakikat ni kemungkinan die akan masuk islam..hakikat ni barang dalam..die nak gi hakikat kene gi ikut syariat dulu..mung ingat ulamak bodoh bab ilmu hakikat..mung ingat mu sorang taw bab hakikat..

◾..Dah pencuri tu kene kate hey org curi org curi..org samun kite..kenape mung xkate eh org curi bile2 die akan bertaubat..jadi kate curi la..jangan lebih pade Allah..lain pade agame islam..KAFIR..KAFIR NI MAKNE DIE ENGKAR..PAHAM X LAGI!!

◾..Atau die syak..orang kapir ni die kapir ke x..mu datang syak..xkire mung ambe ke ape..ambe tu mung tu jadi kapir..ingat bab kapir xboleh gurau..bab cerai..bab merdeka hambe..bab nikah..semua ni gurau jadi terus..jangan main boh..

◾..Die berlakon..die kate aku cerai bini aku talak 1..die berlakon..isteri di rumah jatuh talak..mu paham x lagi..bab rujuk macam tu jugak..mu kate buat gurau je rujuk..jadi rujuk..same jugak bab merdeka hambe..mu gurau kate bebaskan hambe..jadi bebas hambe tu..

◾..Dalam maqam taqlim..xpe cerite bab cerai talak semua sebab mengajar..kalau x.habis jatuh cerai ah bini tok guru..jadi maqam taqlim mengajar boleh kate..

◾..Barangsiapa yang kate umat Muhammad ni sesat..maka die jadi kapir..tapi kalau die kate kawan die sesat sabab kate sembahyang subuh x wajib..sebab ade sandaran..tu xpe..sebab ade hujah..ni x..die kate umat nabi muhammad sesat..mung jatuh kapir..

◾..Syiah ni die kate saidina abu bakar dan saidina umar ni due tok pekong..die ni syiah jatuh kapir..jahat menatang syiah ni..ade sebut dalam kitab syiah..asal ajarang syiah ni yahudi..macam kite ah..asal ajaran sekular dalam malaysia ni yahudi..asal hudud..xboleh..sebab tu yahudi paling jahat..

◾..Yahudi ni die xberiman dengan kitab injil..die kekal dengan yahudi die..pengikut kristian ni kene hasut oleh yahudi..sebab tu yahudi suruh bunuh nabi isa pengikut kristian..jahat yahudi ni..jage molek ah dengan geng2 yahudi ni..

◾..yahudi hero dalam perang..tengok perang ah..die mane terlibat..die tukang hasut je..tengok perang..die xterlibat..jahat yahudi ni..

◾..Die kate Al Quran ni xboleh mematahkan org kafir..org macam ni jatuh kapir cakap macam tu..jangan main2..sebab Al Quran ni mukjizat bagi umat nabi Muhammad..jangan main dengan ayat Al Quran..setiap nabi ade mukjizat..nabi musa..nabi isa..nabi ibrahim..beriman dengan Allah..nabi tunjuk bulan..bulan belah dua..mung boleh belah bulan..mu beah dacing xboleh..jari nabi keluar air untuk sahabat die amik wudhu..sahabat 500 org..keluar air boh..

◾..Celah jari nabi keluar air boh..sahabat boleh amik wudhu..500 org..ade hadis kate 1500 org..jadi air paling mulia adelah air yg keluar dari tubuh nabi..kedua, air telaga kauthsar..ketige, air zam2..

◾..Mukjizat Al Quran antarenye menceritakan bende x berlaku lagi Al Quran kate dah..contoh bumi ni bulat..bukan straight je..manusia baru tahu abad ke 17 masihi..nabi kate 1500 tahun dah..alam ni asalnye satu..lepas tu Allah pecahkan jadi cakerawala..jadi planet..tapi manusia tahu abad ke 18..Al Quran kate manusia asal dari air mani..dari darah..bende belum berlaku ade diceritakan dalam Al Quran..dari segi bahasenye..dari segi balaghahnye..mukjizat Al Quran jugak..sampai ramai berhimpun ahli bahase ni bukan nabi muhammad buat..ni dari Allah Taala..balaghah ni keindahan bahase Al Quran..

◾..Die kate mekah tu bukan tempat suci..jadi kafir..madinah tu bukan tempat suci..jadi kafir..mung ingat nyawe mung hak nenek mung..nyawe mung..tuhan beri pinjam..atau die kate masjidil haram bukan tempat mulia..batal islam mung..Allah kate dah..rumah yang berkat adelah masjid..masjidil haram no 1..

◾..Bangunan yang paling mulia atas muke bumi ni adelah kaabah..walau ade bangunan lain hebat..kaabah lebih mulia..mung taw x klcc bangunan tu nak jual dah..tu di airport tudm jual ke org asing..pengkhianat ni semua pemerintah zalim..doa la supaye mati awal puak2 zalim..ni pasar warisan terengganu jual ke org kafir..pengkhianat pemerintah terengganu..jangan berhenti la doa lepas sembahyang..untuk org zalim2 ni..berat dah kite ni..

◾..Allah jadikan bumi dan langit ni bukti kewujudan Allah Taala..sebab tu kite belajar tauhid..Allah buat alam ni tande ade pencipta die..ade tukang buat..jadi langit ni semua Allah buat..Bukan jadi macam tu je..mesti ade tukang buat..Allah buat langit 7 lapis dan bumi 7 lapis..Allah tukang buat kan..orang kafir pun mengaku Allah tukang buat..

◾..kite ni..bukan mak ayah kite buat..kite ni Allah yang buat..ade x org nikah xdapat anak..ade lah boh..dah die jimak x?..die jimak lah..semua ketentuan Allah..muke kite semua Allah buat..kening lukis..rambut kerinting..mate sabung..Allah buat molek belake dah..kite redha je..

🛡🛡🛡..SÉSI SOAL JAWAB.. 🛡🛡🛡

◾..Mak mati ayah nikah lain..lepas tu jadi mak tiri dengan anak..lepas tu boleh ke bawak balik ke rumah..tengok rumah siape..kalau rumah anak..perlu mintak izin anak..situ jawapannye..kalau anak xberi..xboleh lah..kalau rumah ayah..boleh lah duduk..kalau rumah pusaka kene tanye waris lah..

◾..Die ni kontraktor xbayar gaji orang..dekat 500k..die mintak halal gaji pekerje..kalau semua halal..xpe lah..kalau xhalal..akhirat nanti pahala mung bayar ke die..duit xterime dah..jadi kalau xde pahala mung..dose pekerje die beri ke majikan..beres lah..masuk nerake contractor ty..

◾..Die kene tugas buat tokkong..hukum die haram bile tokkong tu untuk disembah org kafir..jangan mu bertolongan2 dalam perkare dose..dose paling besar dose syirik..maka siape terlibat dengan reke tokkong..jage tokkong..hias tokkong..org ni dose besar..

◾..Kalau kite kene dengar org mengajar..jangan salah hukum..yang terbaik kite rakam..lepas tu kite dengar dan tulis..takut kite salah hukum..sebab tu kite berhati hati..jadi kene pandai penggunaan ayat..tok guru kate lain..murid kate lain..

◾..Haram hukumnye jual beli orang melainkan hambe..mane boleh jual beli anak..anak angkat kite tolong jage je..ape bende jual beli anak angkat macam ni..

◾..Isteri buat syarat..kalau suami jimak jatuh talak..talak ni ade pade suami..bukan pade org perempuan..suami setuju kate isteri jatuh talak baru sah..

◾..Mandi sunat xniat mengangkat hadas..xterangkat hadas..kalau mu niat sahaja aku angkat hadas besar baru terangkat..tu pendapat muktamad..

◾..RUU NI bukan hukum hudud..ruu 355 ni hukum yang berkait hukum islam yang berkait dengan negare sekular..ruu ni pembaikan penyempurnaaan demi untuk islam..hudud ni siap belake dah..

◾..Jimak semua isteri2 mung dalam satu mane boleh..haram..jimak ni maksudnye tenggelam asyafah dalam faraj..masuk timbe dalam perigi..antare madu die ade aurat yang wajib ditutup..suami isteri xde aurat..

◾..Kite jangan layan org gile..kite layan dengan kite2 jadi gile..jadi Allah suruh tolong dalam perkare kebaikan..dalam pas ade kebajikan..bukan hudud saje..banyak mane perjuangan pas untuk islam dalam negare..org yang kate hudud saje org gile..

◾..Minyak naik sebab menteri jahat..kate rakyat didulukan..setiap minyak kite beli dimalaysia kite beli due kali ganda dari harge asal..separuh kite beri ke kerjaan..tu kate jangan berhenti doa supaye pengkhianat2 malaysia ni dihukum oleh Allah..jangan berhenti berdoa..

◾..Die kate kat bini die cerai mung..xjatuh talak..selagi ade keraguan xjatuh talak..sebab nikah die ade ijab qabul yang kuat..ade due saksi tidak fasiq..nak cabut ikatan kuat kene putus dengan lafaz yang jelas..AKU CERAI MUNG DENGAN TALAK 1..baru jatuh talak..

◾..Die ni hamil..nak sujud xbetul..macam biase..sebab perut besar..maka yg tu sekadar kite mampu..sah sembahyang..selagi die boleh sujud..die wajib sujud..melainkan die xboleh sujud..baru boleh duduk atas kerusi...die ade kepayahan..baru ade kelonggoran..tu kaedah..

◾..Org perempuan jenis keluar air kencing sokmo..jadi pakai pad..amik wudhu..lepas tu sembahyang..bile keluar lagi sah sembahyang..dimaafkan syarak..

◾..Suami yg dayus tidak masuk syurge..siape kate?..nabi kate..dayus ni xmasuk dalam syurge..dayus ni meredhakan isterinye melakukan zina tanpe die marah dan sebagainye..

◾..Anak xsembahyang..terime x pusake?..due jenis anak je xdapat pusaka..pertame anak yang murtad..xmakan pusaka..dan anak yang membunuh ayahnye..xmakan pusaka..jadi anak gile anak fasiq anak kaki dadah..dapat pusaka..

◾..Takbir ni mulut menyebut Allahuakbar..jika kite angkat tangan sebelum nak rukuk..sunat hukumnye..naik daripada sujud xde angkat tangan melainkan naik dari tahiiyyat awal..sunat angkat tangan deh..

◾..Tudung masuk dalam baju..xde masalah..baju masuk dalam tudung xde masalah..yang xbolehnye die tidak menutup aurat dengan sempurne..xboleh..jadi Allah kate wahai nabi suruh lah bini mung..muslimat mung..tutup aurat..rambut jangan nampak..muke xpe nampak..xkisah pakai tudung ke..satu lagi tutup leher dan dade sampai ke bawah..buah dade die besar maka wajib dilabuhkan tudung lebih pade buah dade..jika baju longgar besar..dade besar size 48d cup..maka sunat jugak dilabuhkan dibawah dade..jadi org perempuan nak masuk tudung dalam baju..mu kene pakai baju besar dan longgar..messi dengar la..jenis timun besar..yg timun kecik..xpe la..

◾..Messi la pakai baju ketat..sebab tu ayah haji xnak balik dari hospital..xrase masuk darah tangan belah kanan..gesel atas muke buah timun susu..kesian ayah haji..jangan la ketat sangat messi weii..aku tengok seram..

◾..Dengar lagu aliran black metal..jadi lagu yang rosak aqidah bukan kire kencang bit die laju..die tengok pade lirik..ade yg haram maka jadi haram..there is no god can help me..jadi haram..jadi perhati lirik yang memuja syaitan..jadi kapir kite..lirik galak arak dan sebagainye jadi haram..jadi lagu blackmetal memang jenis rancok..double bas die due stroke..nak menunjukkan protes..banyak jugak terkandung perkare syirik..kite yg bodoh bahase org putih xtaw dah..jadi berhati hati lirik die..takut terpesong aqidah..

◾..Kristian ni mereke kafir..sebab Allah kate kafir..mereke ahli kitab kafir org yahudi dan nasara iaitu krisitian..kerane ade nabi isa semua adelah muslim..lepas nabi isa diangkat ke langit..tangan2 jahat dari yahudi..meminda hukum2 dalam kitab injil..ni berlaku selepas 500 tahun nabi isa diangkat..bile buat kitab inijil baru..berlakulah segolongan yang ikut kitab lame die mati dalam islam..ikut kitab baru mati dalam kristian..sebab tu dalam islam agame betul..wajib kite iktiqad kitab injil kitab benar dari Allah..situ je..

◾..Ape hukum punch card org lain..kalau ade menipu org lain xboleh..melainkan dalam peperangan..boleh..jadi menipu harte org..haram kite tolong..yang kate boleh..kite balik dah..xingat punch card..org lain tolong..boleh lah..sebab xde claim ape2..

◾..Tanduk ruse kite sembelih..tanduk tu suci..boleh kite buat sangkut baju..kalau tanduk ruse mati macam tu..jadi najis..jadi kene bersih dulu..barang najis xboleh kite gantung..

◾..Bini die mengandung..jadi die nak menyusu anak susuan umur 4 tahun dah xboleh dah..sebab syarat die kurang 2 tahun..susu ni kene mintak izin suami..jangan sampai mudharat ibu itu..

◾..Masuk dalam masjid walau seminit berhenti sekejap..sekali nafas..boleh niat iktikaf masjid..dapat pahala..jadi iktikaf la dalam keadaan lame..

◾..Kristian dengan islam ni paling dekat..haritu sy gi melake..jumpe org krisitian pakai salib..nak peluk..boleh..ustaz kate boleh seba lelaki..jadi die tengok sokmo saya dalam u tube suke sangat..nabi kate dah krsitian dan islam paling dekat..yang jadi jahat sangat org yahudi ganggu..jadi orang kristian kaji lah islam..masuk islam..agame benar adelah islam..

◾..Contoh pemakaian tudung..zaman nabi isa seluruh muslimat wajib pakai tudung..lepas nabi isa diangkat..ade buat pemindahan dalam kitab injil..ade yang kate tutup aurat xwajib dan wajib org dalam gereje pakai tudung..sebab tu islam lame dah..laki2 sunat pakai jubah dan serban pade zaman nabi isa..bende ni kekal dalam ajaran agame krstian ortodoks..pakai jubah dan serban..sebab banyak dipinda yang asli jadi ubah habis dah..

⚪🎾⚪🎾⚪🎾⚪🎾⚪🎾⚪🎾

Alhamdulillah, selesai sudah kuliah pada malam ini. Syukran jazilan kepada semua yg membaca. Semoga kita dapat sebarkan ibrah :)

Kita tutup kuliah dengan tasbih kafarah dan suratul asr.

‎سُبْحَانَكَ اللَّهـُمَّ وَبِحَمْدِكَ أَشْهـَدُ أَنْ لاَ إِلٰهَ إِلاَّ أَنْتَ أَسْتَغْفِرُكَ وَأَتُوْبُ إِلَيْكَ.

‎وَالْعَصْرِ. إِنَّ الإِنسَٰنَ لَفِى خُسْرٍ. إِلاَّ الَّذِينَ ءَامَنُواْ وَعَمِلُواْ الصَّٰلِحَٰتِ وَتَوَاصَوْا بِالْحَقِّ وَتَوَا صَوْا بِالصَّبْرِ.

Allahumma solli ala Muhammad wa'ala alihi Muhammad

Sayyidina Wasilah bin Asqa' meriwayatkan bahawa Rasulullah SAW bersabda, "Sesiapa yang menuntut ilmu dan dia dapat menghasilkan ilmu itu maka dia akan mendapat dua ganjaran. Sedangkan sesiapa yang menuntut ilmu tetapi dia tidak dapat menghasilkannya maka dia akan mendapat satu ganjaran."
(Tabarani: Majma 'uz-Zawa'id)

🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴

Diizinkan share oleh Abg Shark (Amir Irsyaduddin Sazali)

*Creadit:Abg Shark dan Abg Moon*
*Group:Saham Akhirat Shark*

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Mung Tanye, UAI JAWAB

LANGSUNG DARI MEKAH(JIKA TIDAK BOLEH LOAD,SILA REFRESH PAGE)

LANGSUNG DARI MEKAH.sila klik disini xxxxx

Dapatkan Domain dan Hosting Termurah di Malaysia

Malaysia Web Hosting

GUNALAH PAYPAL UTK BISNES ANDA

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

USTAZ AZHAR DI FACEBOOK

CERAMAH DAN KULIAH TUAN GURU NIK ABDUL AZIZ

Langgan Sekarang:

Senarai Pengedar VCD Yang Sah

Che Mohd : Kuala Terengganu : 019 927 4186/017 910 0958
Tg Yong : Kuala Terengganu : 013 950 4919
Nazri : Losong : 019 925 6156
Abd Rahim : Batu 6 : 017 966 0266
Ju : Kuala Ibai : 019 991 5568
Ahmad Jefri : Dungun : 013 980 7076
Mohd Zahariza : Kemaman : 019 989 2325
Rosli Ngah : Pasir Puteh : 013 989 8867
Rashid Ismail : Kelantan : 017 930 0470
Haji Man : Kelantan : 012 908 3958
Zam Abd Wahab : Endau/Mersing : 016 776 8789
Hj Hashim : Kuantan : 019 982 4009
Annuar : Temerloh : 019 931 6843
Khairul Azha : Melaka : 019 245 7253
Jafry : Johor : 013 755 6016
Aizat : Kedah : 019 512 1064