IKLAN: Tawaran Menarik UNTUK PENGUNJUNG BLOG INI

IKLAN: Tawaran Menarik UNTUK PENGUNJUNG BLOG INI
TUKARKAN SIMKAD PREPAID ANDA KE SIMKAD PREPAID TONE EXCEL. DENGAN MODAL SERENDAH RM95.40 ANDA AKAN DIBERI SIMKAD PERCUMA DAN KREDIT RM30. Nak tahu APA KELEBIHANNYA? ANTARANYA: Jika anda topup RM30, anda akan dapat kredit/airtime sebanyak RM30 dan tambahan data internet sebanyak 1.5 GB untuk selama 15 hari percuma. Jika anda topup RM50, anda akan dapat kredit/air time sebanyak RM50, tambahan data internet sebanyak 2.5 GB dan 100 minit panggilan percuma kesemua rangkaian., TAKAFUL PERCUMA RM50,000. KLIK LINK DIATAS

📸242.Shortnote Kuliah Maghrib Al Fadhil Ustaz Azhar Idrus (Bahasa Standard).

📸242.Shortnote Kuliah Maghrib Al Fadhil Ustaz Azhar Idrus (Bahasa Standard).

💡:Ilmu Akhirat Dari Murabbi UAI.

🕌:Surau Kg Kebor Besor Manir Kuala Terengganu | Selasa:17 Syawal 1438H / 11 July 2017M.
📖:Kuliah Jemputan.

◾A..Banyak2 kite syukur sebab ade majlis ilmu malam ni..mudah2 Allah rahmati kite dan kite tercatat dalam buku amaln masing2..insya Allah..hadis malam ni terjemahan kate jabir sahabat nabi suatu hari aku dengar Rasulullah saw akan dibangkitkan hambe itu atas apa yang die mati atas tu lah..ulamak syarah hadis panjang lebar..

◾B..Kite x boleh amik hadis dan tafsir sendiri..jadi kite belajar dengan ulamak..mungkin betul kite belajar sendiri..tapi banyak rosak..paham ikut lain..ramai zaman sekarang ni lawan mazhab..imam mujtahid..nak ikut Al Quran Hadis sahaja..x nak ikut ulamak..

◾C..Macam keter lh..cube semua pasang spare part walau original pasang sendiri bukan pomen punah jahanam la keter..sebab tu ade ulamak bawa kite ke arah kebaikan..

◾D..Akan dibangkitkan setiap manusia daripada mati..dari hari kiamat..atas apa kelakuan die mati dulu..mati macam mane..bangun macam tu lah..kite ni ade 2x hidup..2x mati..siape kate mung!!..Al Quran kate awal2..dulu mung mati kan..macam mane sekarang ni pakat lawan Allah lawan hadis  lawan ulamak..dulu kite mati..lalu Allah hidupkan mase kite dalam perut mak umur 4 bulan dalam kandungan..



◾E..Biase orang bubuh name pade budak baru lahir sunat hari ke 7..bukan bubuh pejabat pendaftaran..maksud disini ayah letak name..hari ke 7..kite ibu bapak bubuh name..dah macam mane nak letak name ni?..penjage die lah..mak ke ayah ke..mase anok duduk dalam bilik..afdhol anak tu kite pegang..menghadap kiblat..sebut bismilahirohmanirohim dengan berkat nabi muhammad saw..aku name kan si fulan bin si fulan..

◾F..Mengaji ni dari mude sampai ke tue..sebab banyak kite x tahu..ni baru dengar bukan ingat sangat..lepas balik makan char kuey tiow udang 2 ekor..menengung x paham dengar tadi..

◾G..Malaikat maut die amik nyawe..yang mematikan menghidupakan adelah Allah..sebab tu sifat uluhiyyat..sifat ketuhanan..semua berhajat hanye pade Allah..malaikat maut mengambil nyawe..dalam mase die amik tu Allah yg mematikan..mase kite minum air Allah beri hilang dahaga..mase kite makan Allah beri kenyang..sebab tu suruh ngaji tauhid...bukan orang marah pakai mayvi..pakai baju melayu lawa dah berantai rantai..tapi bodoh bab agame..

◾H..Keluar universiti 120 000 setahun..tu ijazah tu..dah x reti bab hukum hakam..tengok belakang  viva ade tulis sticker universiti sains malaysia..pakai spek merah mung..mase suci antare 2 haid sembahyang x mek?..kite x belajar bende tu..kite tepek je sticker tu..dah macam mane boh..

◾I..Bab fardhu ain mu tinggal yang salah tu..sebab haid kait dengan sembahyang kait dengan toharah..pakai baju kude boh..ade no 3 sebelah lengan..baju rm60..raye..tapi x tahu hukum hakam..tu kesian tu..

◾J..Rukun syahadah x boleh jawab..sebab x belajar..kalau belajar tahu lah..pasal kite mengaji tahu lah..agame kene dengar lah..kene mengaji..x reti dunia susah dunia..x reti akhirat susah akhirat..kite nak due2 reti..baru panggil umat ulul albab..ni dunia reti..akhirat x reti..name kuih belebal..

◾K..3x balik mekah x reti lagi..pasal die buat amal saje..ilmu x de..jadi mengaji la..dengar..gi bodoh..balik cerdik..gi gelap balik cerah..

◾L..Kite akan mati..semue akan mati..cube sebut kg mane x de kubur..sume tempat ade kubur..kite ni mati..dan akan mati..hanye Allah tidak akan mati..

◾M..Kiamat hari bangkit..hari bangun..tidak ade orang terkecuali..semua hambe akan mati..hambe Allah same ada kapir atau beriman sume hambe Allah belake..die akan bangkit atas ape kelakuan die mati dulu..

◾N..Die bangkit dari segi umur die ke..nasab ke..bangse ke..jantina ke..bangkit macam tu belake..orang putih bangkit orang putih..orang melayu bangkit orang melayu..mu che mad asal melayu ke campur keling dengan nepal?..ade ustaz india..sebab tengok mu suke sangat makan roti canai..haha..

◾O..Ade orang berase lame duduk dalam kubur..berjute jute tahun..ade orang berase sekejap je..sedar tu bangun dah..macam tido je..antarenye golongan kanak2..die tidak ade huru hara alam barzakh..x de tengok ketakutan..x de soal kubur..ni semua kerajaan Allah jage..bukan kerajaan terengganu..

◾P..Baby mati umur 2 bulan..baby bangkit umur 2 bulan..nenek mati 100 tahun..die bangkit 100 tahun..sebab nabi sebut atas die mati..ade baby mati sehari je mati terus..ade baby tu mati boleh sebut sepatah je..brim..lepas tu mati terua..ingat ok duit brim duit rakyat..bukan duit kerajaan ok..duit rompak duit kite beri balik rm500..curi rm5000..

◾Q..Umur sehari bangkit di padang masyar nanti..tengok atas mane die mati..umur berape tu die bangkit..mati 4 bulan bangkit 4 bulan..semue tu Allah jage dengan kerajaan Allah Taala..

◾R..Nabi kate kite masuk roh dalam perut ibu kite 4 bulan..jadi kite lahir atas dunia ni..sebab tu mane2 perempuan mati 4 bulan..mati 5 bulan setengah..4 bulan ke atas kalau mati..sunat letak name..

◾S..Amik al quran dan hadis satu ayat buat tafsir sendiri..mungkin betul hukum dengan Al Quran..dan hak ramai sesat tafsir..sahabat nabi berpuluh ribu..18 orang je yang boleh..tafsir Al Quran..jadi kite ikut ulamak..sebab die waraknye..taqwanya..

◾T..Dah umur 8 bulan dalam perut bangkit 8 bulan..nak jalan macam mane ustaz weh di padang masyar..x ke kene pijak dengan orang..meniarap lagi..jadi ulamak jawab baby atas dunia letak atas rumah..mak letak atas bangkul lawa..dah kite hak manusia x letak tengah jalan..dah Allah lagi cerdik lagi..Allah memerintah hari kiamat..pikir macam tu la..

◾U..Yang penting sekali amalan..atas mati kite amal mase hidup..kite mati amalan akhirat kite macam mane..amalan die tengok agame die..mati budha bangkit budha..mati kristian bangkit kristian..die tidak akan bangun orang beriman..mati orang islam bangkit seperti orang islam..beriman..jadi mu pilih lah nak bangkit macam mane..

◾V..Amal soleh orang yang mase hidup die suke bace Al Quran die akan bangkit bace Al Quran..die suke berselawat mase hidup die akan bangun suke berselawat..orang mati dalam ihram die akan bangkit dalam ihram..orang ni mandi jangan buang pakaian ihram..biarkan macam tu..sebab Allah akan Taala bangunkan die dengan ihram dan bertabiyah pulak..untung geng2 ni..

◾W..Orang mati syahid dalam perang badar..nabi kate jangan buang pakaian perang die..dan darah die jangan basuh..sebab darah die bau kasturi..x kire die mati syahid dalam perang ape pun..tu menunjukkan mati macam mane..bangkit macam mane..

◾X..Jadi kite nak mati macam mane kalau mati nak dalam tasbih..selalu pegang tasbih tangan..tapi jangan kedai bawak pulal tasbih..dalam hati jugak..ade orang banyak bace  Al Quran..mengantuk nak tido dah dengan bace Al quran lagi..orang suke sembahyang bangkit dengan orang suke sembahyang..

◾Y..Orang minun arak x bertaubat ..tue dah..membangkit nanti dengan botol arak ade dekat tangan..alamat x baik ni..die ade alamat belake..kalau die hisap dadah..die bangkit dengan alat hisap dadah..kalau jenis heroin..hisap ganja..bangkit dengan ape die mati..main bola sampai lagha x sembahyang..sampai x masjid..situ x kene tu..bangun dengan kepala kasut bola lah nanti..yang jenis main burung..sampai x sembahyang..hobi x pe..time sembahyang die sembahyang..die ade mase gi dengar..hak Allah die jage..hakbkeluarge didulukan dari hal burung..

◾Z..x boleh pasang ubat nyamuk di rumah..nanti burung batuk..kolkoloh die lari bunyi burung ni..bini rm2 ribu je..burung rm20ribu..tu bukan hobi burung dah..tu gile babi..sebab melampaui batas..jangan kite lalai dari bende yang wajib..

◾AA..Orang yang baik bangkit sebagai orang baik..orang yang jahat bangkit dengan orang jahat..macam tsunami di acheh..dekat 20000 ribu mati..tok imam mati..ahli maksiat mati..kalau gi stadium acheh ade name2 acheh..yang jumpe 80000 ribu orang je..banyak lagi x jumpe..nanti mereke bangkit apa die mati mase hidup..die buat amal ape..kalau orang baik die bangkit dengan orang baik..die x duduk dengan ahli judi..

◾AB..Jadi kite pilih mati macam mane..ikut lah nabi..ikut lah ulamak muntakbar..ulamak hadis..jangan kite tinggal alim ulamak..kemudian orang soleh..orang yang tutup aurat..biar die pakai seluar jeans pun..x amik harte orang..x fitnah orang..x sokong bende zalim..tu orang soleh..orang berjuang pade jalan Allah..ikutlah mereke..kawan dengan mereke..mudah mudahan kite bangkit dengan mereke..moge mendapat syafaat..aamin..

◾AC..Yang kite sedekah jadi amal kite..yang makan minum jadi najis sahaja..jadi banyak la sedekah..keter kite jadi besi buruk..ape yang mu derme kekal sampai hari kiamat..derme tu sunat sahaja..bukan wajib...

➡..SESI SOAL JAWAB..⬅

◾1..Batas aurat dengan muslimat islam dengan orang kafir dalam bilik..muslimat kene tutup semua badan kecuali muke dan tapak tangan..kalau duduk dalam bilik depan perempuan kafir ade kelonggaran..boleh buke tudung kalau duduk serumah..tapi jangan pakai seluar pendek depan orang kafir atau orang islam..haram..aurat perempuan same perempuan islam..same adik beradik perempuan..wajib tutup pusat sampai ke lutut..atas pusat x pakai baju x pe..nak goreng ikan boleh..jangab merecik minyak panas sudah..

◾2..Sah solat sunat walau solat fardhu x sembahyang..tapi x de pahala..sah tu memamg sah..sebab tergantung pahala..die kene yang wajib dulu buat..dalam feqah cari hal sah dan batal..tapi terime x terime..tergantung pahala..sebab x buat wajib..kosong yang sunat..terawikh buat..x sembahyang subuh..orang laki pakai kopiah pakai serban tapi x pakai seluar..x jadi jugak..

◾3..Mas orang perempuan pakai kene zakat x..kalau kene banyak mane?..orang perempuan boleh pakai emas..orang laki boleh pakai tapi bukan untuk perhiasan..orang laki pakai pen mate emas..boleh..yang x boleh cicin emas..alat x salah..pen parker yang 2 ribu tu mate depan emas..die jadi molek tulisan..dibenarkan syarak..kite orang miskin biase pakai gigi emas..alat harus..kalau perhiasan haram..jadi barang kemas wanita..setiap pakaian halal emas tu x kene zakat..die gilir gelang emas letak dalam peti..tu x kene zakat..bile haram kene zakat..mase mane?..bile pakai emas terlalu banyak di tubuh..pakai banyak di tubuh adelah haram..jangan terlebih banyak..jadi menyombong diri..perhiasan orang x pakai banyak..pakai sikit..kalau banyak jadi huduh pulak..kalau pakai inai sikit jari lawa lah..kalau sampai ke lengan inai jadi huduh ke beruk..jadi sedikit boleh pakai..ade geng peremuan die lawan pakai rantai kasar..die buat sekilo rantai emas..macam rantai rxz dah..buat tukang jugak sekilo..sampai sakit tengkuk..berat nanang jugak..banyak sangat kene zakat..

◾4..Korek lubang hidung kawan saya batal x puase..jadi masuk saje x batal puase..lebih had batin batal puase..mulut kite sampai ronngga mulut je sampai tengkuk..lebih pade tu batal puasa..rongga hidung batin dalam otak..ade x orang korek sampai dalam otak?..x de..jadi korek hidung x batal..saje2 korek sokmo..hukumnye makruh..

◾5..4 mazhab batal wudhu sentuh perempuan..dalam mazhab hanafi dan hanbali batal bile rase shahwat..kalau x rase shahwat x batal..dalam mazhab syafie rase  syahwat ke x tetap batal..biase orang tue2 x de rase shahwat..

◾6..Solat jemaah ni ade khilaf ulamak..ade pendapat ulamak kate mengatekan fardhu kifayah ni mazhab syafie dan jumhur ulamak..ade pandangan sunat muaakad..ade kate wajib..jadi kite berlapang dade bab berbeza pendapat...

◾7..Apa hukum pegang tafsir ketika haid..kat kertas boleh..kat ayat Al Quran x boleh sentuh..terjemahan x pe..kate ulamak x pe boleh sentuh..

◾8..Nabi memang pakai cincin..cincin perak..dalam kitabul libas dalam 200ms..orang mesir karang..ade bab pakai telekung..bab pakai niqab..cincin..bab pakaian saje satu kitab..nabi pakai cincin perak biasa..permate arkid yaman berwarne hitam..ade satu perang kehitaman..jadi arkid yaman niat ikut nabi dapat pahala..janji arkid..walau harge rm5..dapat pahala..jangan ikut nabi larang je..pakai emas..x boleh cincin..

◾9..Isu pegang anjing..masalah sentuh angjing..semua najis melainkan mazhab syafie..bab bele anjing dalam rumah memang x de ulamak kate boleh bele anjing..bab anjing bele di rumah..x de pun ulamak bele..sahabat bele dalam rumah..orang x de agama je bele anjing dalam rumah..semua ni kesesatan yang menjadi serangan ke atas sistem keilmuan kite..kite jangan ikut orang bodoh2..larilah kamu dari golongan jahil..

◾10..Kite sujud lame boleh jika imam sujud lame..kalau imam x lame..kite bangun la cepat ikut imam..jangan lame melampau batal makmum..imam kate allahummasolalli ala muhammad..batal makmum jika masih sujud x angkat kepale lagi..sebab keji buat macam tu..nak sujud lame sembahyang sorang la..

◾11..Kite tengok aurat perempuan dalam gambar aib die x..shahwat x..datang shahwat..haram lah..same lah hukum walau dalam gambar..orang laki x boleh buang baju depan orang perempuan lalu..sebab orang perempuan datang stim tengok badan laki..haram..

◾12..Orang perempuan la..jangan la mase posmen datang..mu beri susu ke anak sampai x tutup baju.. nampak buah dade ke posmen..bergombel sekali posmen sampai meleleh air liur..tutup la baju mase sain..ni x..sampai posmen datang pulak 2 minit lepas tu..posmen bukan suami mung..

◾13..Orang laki memang baik..die x akad nikah terus bile isteri mati dah..bile wanita mati suami..die memang sedih..x lame..kejap..habis eddah 4 bulan 10 hari..nikah pulak dengan yang tukang mandi laki die..jemmmm...jadi jangan percaya saya x kan nikah dengan orang lain sampai mati..dengar boleh..percaye jangan..orang laki bagus..bini x mati lagi..nikah dah perempuan lain..

◾14..Bile mati suami..dalam eddah boleh gi hospital ade keperluan..lapar perut x de orang nanak nasi..boleh beli kedai makan..sakit perut boleh gi hospital..jangan singgah lain terus balik..boleh gi rumah jiran siang dan malam kate ulamak..rumah sebelah saje..eddah die dalam 130 hari..x boleh pakai baju lawa2..kerane kite menunjukkan rase kehilangan nikmat suami..rumah terbakar..boleh keluar..jangan x keluar pulak bodoh..menyelamatkan nyawe..

◾15..Orang perempuan hisap rokok x malu sangat..x boleh la macam tu..orang putih lain..kite ni perempuan..baru ni kite minum air 3 bulan lepas..ade perempuan hisap rokok..lalu asap banyak..die hisap shiii shaaa..orang tu..bau buah..x malu sungguh..macam nage..jadi tegurlah dengan hikmah..kalau x kenal dengan gurauan..tegur dengan qiasan..jangan sampai orang marah kite..keras tu biar slow sikit..

◾16..Kate ke orang khinzir..dose lah..walau die salah..jangan kate ke orang macam tu..kate munasabah..jangan over sangat..marah tu boleh..

◾17..Kadang2 pihak wali tidak betul..kite usahekan mahkamah syariah gune wali lain..mahkamah boleh pindah wali jika bapak x setuju..kalau ayah die x sembahyang bang..x benar nikah..x sah nikah lah anak die..cari yang lain..kalau ayah x setuju..gi wali kat datuk..lepas tu anak dare adik beradik lelaki..lepas tu bapak saudare adik beradik ayah..lepas tu sepupu lelaki..kate ke pejabat agama..ayah x nak jadi wali..pejabat agame akan hantar surat die akan pindah wali ke datuk..jadi boleh nikah jugak..ikutlah mak ayah kite..cari suami yang baik..ikutlah mak ayah..mu baru kenal 2 3 bulan..timbang molek ye..

◾18..Yang boleh kite bayar fidyah adelah sakit x de sembuh atau die yang sangat tue dah..

◾19..Makmum x sengaja awal dari imam..x dose..kalau sengaja..haram dan berdose..kalau lebih pade 2 rukun qauli..batal solat makmum tu jika awal pade imam..tok imam x rukuk lagi..die rukuk dah..salah x sengaje x pe..sengaja x boleh..

◾20..Budak2 main pijak kaki..x batal sembahyang kite..yang batal kite marah die time sembahyang becakap baru batal sembahyang..

◾21..Takat mane orang perempuan gi kubur?..kalau x de orang laki dekat kubur..boleh orang perempuan pikul dan masuk dalam kubur..orang perempuan nak ikut kubur duduk luar sahaja..nak ziarah..boleh..bukan mase tu..petang2 mu gi ziarah..sebab ramai laki bercampur gaul..dulu 90an x de orang peremuan ikut laki gi kubur..sekarang ni orang perempuan ikut kubur masuk kubur..bahaye orang perenpuan gi kubur..timbul fitnah..jangan gi kubur mase mati..duduk rumah dulu..nanti petang x de orang mu gi ziarah kubur..mu bukan bace talkin..mu bukan cangkul..mu bukan gali kubur..banyak nak tunjuk ke orang hidup..petang karang mu gi lah..

◾22..Kite pakai jubah x niat sunnah..ade pendapat x dapat pahala..sebaiknya niat pakai jubah ikut sunnah..baru dapat pahala..

◾23..Riwayat ni menceritakan hadis..dari siapa..die kait lahzim manzum..dalil ni suatu yang menunjuk..dalil Al Quran..nas ni sandaran bagi dalil..

◾24..Kalau tidak bertegur kerane x de nampak x pe..kalau nampak tidak bertegur haram hukumnye..kawan kite x tegur x beri salam..makruh..kalau die tegur..kite buat x layan..berdose..kire putus silatuhrahim..

◾25..Sukan dulu baru agama..perkataan die..tu hidup die..tu dalam golongan 72 dalam nerake..yang 1 golongan perjalanan aku dan sahabat aku..nabi agama dulu..ahli sunnah wal jamaah..Allah beri mung nyawe agama akal harte tubuh badan..keturunan semua kene jage..no 1 sekali jage agame..die atas sekali..kalau agame kate haram..ikut agame dulu..duit kemudian sebab tu nabi hijrah mekah ke madinah sebab tinggal kerana agame..

◾26..Suami minum susu isteri yang tersimpan dalam peti sejuk..kire anak susuan ke x?.ni baru soalan..sebab keje belake sekarang ni oleh kerane keje..pagi die pump lah..bubuh dalam botol..baby amik lah letak dalam botol..laki balik tengahari ingat air kacang soya..salah minum air susu bini..x jadi anak susuan sebab anak susuan kene sebelum sampai 2 tahun..5x kenyang..dah suami mung sampai 2 tahun x?..amik ilmu malam ni ok..

⚪🎾⚪🎾⚪🎾⚪🎾⚪🎾⚪🎾

Alhamdulillah, selesai sudah kuliah pada malam ini. Syukran jazilan kepada semua yg membaca. Semoga kita dapat sebarkan ibrah :)

Kita tutup kuliah dengan tasbih kafarah dan suratul asr.

‎سُبْحَانَكَ اللَّهـُمَّ وَبِحَمْدِكَ أَشْهـَدُ أَنْ لاَ إِلٰهَ إِلاَّ أَنْتَ أَسْتَغْفِرُكَ وَأَتُوْبُ إِلَيْكَ.

‎وَالْعَصْرِ. إِنَّ الإِنسَٰنَ لَفِى خُسْرٍ. إِلاَّ الَّذِينَ ءَامَنُواْ وَعَمِلُواْ الصَّٰلِحَٰتِ وَتَوَاصَوْا بِالْحَقِّ وَتَوَا صَوْا بِالصَّبْرِ.

Allahumma solli ala Muhammad wa'ala alihi Muhammad

Sayyidina Wasilah bin Asqa' meriwayatkan bahawa Rasulullah SAW bersabda, "Sesiapa yang menuntut ilmu dan dia dapat menghasilkan ilmu itu maka dia akan mendapat dua ganjaran. Sedangkan sesiapa yang menuntut ilmu tetapi dia tidak dapat menghasilkannya maka dia akan mendapat satu ganjaran."
(Tabarani: Majma 'uz-Zawa'id)

🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴

Diizinkan share oleh Abg Shark (Amir Irsyaduddin Sazali)

*Creadit:Abg Shark dan Abg Moon*
*Group:Saham Akhirat Shark*

*Kepada para pembaca yang dihormati..ilmu ini adalah wakaf untuk maslahat orang ramai..yang ingin pengetahuan dengan lebih lanjut mengenai shortnote ini..boleh pm sahabat saya iaitu Abg Shark (Abg Amir Irsyaddudin Bin Sazali) dan boleh hubungi beliau dengan lebih lanjut (013-5069548) dan boleh juga mengikuti acc fb beliau (Irsyad Uwais al qorni)*...

*Doakan ikhlas orang yang terbabit menyiapkan shortnote ini moga menjadi bekal amal dan mencari keredhaan Allah diakhirat..doakan supaya Allah memilih mereka dijalan kebenaran dan hati tetap isitiqomah diatas jalan agama sehingga akhir hayat.*

*Untuk pertanyaan sebarang soalan berkaitan shortnote ini kesalahan perlu dibetulkan maaf atas kekhilafan hambe ini dan berkaitan kerja saham-saham akhirat boleh waqaf akaun saham akhirat ini..anda semua boleh kemukakan soalan secara personal kepada email yang telah disertakan nombor www.wasap.my/60135069548...

Segala kemudahan kerja agama boleh infaq ke akaun ini..maybank AMIR IRSYADUDDIN BIN SAZALI (563091010464)..akaun khusus untuk kerja-kerja amal dan maslahat ummat*


*Sebarkan seluas-luasnya*
*Please share*
*Hidup akan jahil tanpa ilmu*

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Mung Tanye, UAI JAWAB

LANGSUNG DARI MEKAH(JIKA TIDAK BOLEH LOAD,SILA REFRESH PAGE)

LANGSUNG DARI MEKAH.sila klik disini xxxxx

Dapatkan Domain dan Hosting Termurah di Malaysia

Malaysia Web Hosting

GUNALAH PAYPAL UTK BISNES ANDA

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

USTAZ AZHAR DI FACEBOOK

CERAMAH DAN KULIAH TUAN GURU NIK ABDUL AZIZ

Langgan Sekarang:

Senarai Pengedar VCD Yang Sah

Che Mohd : Kuala Terengganu : 019 927 4186/017 910 0958
Tg Yong : Kuala Terengganu : 013 950 4919
Nazri : Losong : 019 925 6156
Abd Rahim : Batu 6 : 017 966 0266
Ju : Kuala Ibai : 019 991 5568
Ahmad Jefri : Dungun : 013 980 7076
Mohd Zahariza : Kemaman : 019 989 2325
Rosli Ngah : Pasir Puteh : 013 989 8867
Rashid Ismail : Kelantan : 017 930 0470
Haji Man : Kelantan : 012 908 3958
Zam Abd Wahab : Endau/Mersing : 016 776 8789
Hj Hashim : Kuantan : 019 982 4009
Annuar : Temerloh : 019 931 6843
Khairul Azha : Melaka : 019 245 7253
Jafry : Johor : 013 755 6016
Aizat : Kedah : 019 512 1064