IKLAN: Tawaran Menarik UNTUK PENGUNJUNG BLOG INI

IKLAN: Tawaran Menarik UNTUK PENGUNJUNG BLOG INI
TUKARKAN SIMKAD PREPAID ANDA KE SIMKAD PREPAID TONE EXCEL. DENGAN MODAL SERENDAH RM95.40 ANDA AKAN DIBERI SIMKAD PERCUMA DAN KREDIT RM30. Nak tahu APA KELEBIHANNYA? ANTARANYA: Jika anda topup RM30, anda akan dapat kredit/airtime sebanyak RM30 dan tambahan data internet sebanyak 1.5 GB untuk selama 15 hari percuma. Jika anda topup RM50, anda akan dapat kredit/air time sebanyak RM50, tambahan data internet sebanyak 2.5 GB dan 100 minit panggilan percuma kesemua rangkaian., TAKAFUL PERCUMA RM50,000. KLIK LINK DIATAS

📸254.Shortnote Kuliah Maghrib Al Fadhil Ustaz Azhar Idrus_03/08/2017_surau felda bukit bading

📸254.Shortnote Kuliah Maghrib Al Fadhil Ustaz Azhar Idrus (Bahasa Standard).

💡:Ilmu Akhirat Dari Murabbi UAI.

🕌:Surau Felda Bukit Bading Ajil Hulu Terengganu | Khamis:11 Zulkaedah 1438H / 3 Ogos 2017M.
📖:Kitab Perukunan | Bab:Padang Masyar.

◾A..PADANG MASYAR APA MAKNA?..padang tu tempat luas..masyar ni maknenye apebila kite iring bawak orang kumpul setempat..ade malaikat lah yang iring..tempat berhimpun setelah diringini kubur masing2..wajib kite beriman..keje ulamak die check hadis ni soheh ke..palsu..jadi bukan keje kite nak check hadis..

◾B..Kalau apek pandai dari kite bab enjin..walau die sembah tok pekong..boleh kite percaye..pasal die lebih tahu dari kite..dah sini siape pandai dari ulamak..cube bangun?..jadi hal agame kite serah pade ulamak..

◾C..Padang masyar berlaku pade hari kiamat..mulenye kiamat..mase lepas mati..tu start kiamat kecil bagi kite..kiamat besar pecah langit..bulan berlage dengan matahari..dacing x taw lah berlage lepas kemane..mung jangan politik..ni citer bab kiamat..



◾D..Sebab tu kalau kite buke kitab2 ulamak..die x start dengan timbang..die start hal mati..bermula dengan mati..jadi beriman la dengan hal2 barzakh..kalau kait dengan Al Quran dan hadis..kite percaye terus..bab khilaf terpulang pade kite..janji ikut ulamak..

◾E..Kiamat hakiki ialah bangkit daripada kubur..panjang citer bab kiamat..alam barzakh lame dari alam dunia..bile seorang berase lame..kalau ramai berase kejap je..cube kite sembang dengan kawan2..kejap mase berlalu..eh pukul 11 dah..cube duduk dalam jel..berase lamenye nak tunggu mase zohor..puas jemu tunggu..

◾F..Dalam kubur nak tunggu ke maghrib..tunggu mase setahun..sejarah ni kalau kite ingat die akan memberi kekuatan pade bangsa..kite ni x ingat sejarah..sebab tu bangse kite x kuat..zaman jepun datang malaysia tahun 1941..

◾G..Zaman jepun ade tok guru mengajar..x de askar jepun kacau orang mengajar..die x halang..sekarang ni orang mengajar..die x beri..jahat dari jepun lagi kite ni..betul x?..betul2 pun mung pangkah jugak..x boleh harap puak2 ni..taubat lah..

◾H..yang mati zaman sultan mahmud mangkat di julang..sudah 1675..dekat 500 tahun dah..x tanye lagi bendahare makan buah nangke..banyaknye kite x tahu..jadi geng2 die mati lame dah..yang mati zaman nabi adelah sahabat..dekat 1500 tahun..apetah lagi zaman nabi yusuf nabi adam..sudah lame di alam kubur..

◾I..Allah yang menghidupkan kite..bukan doktor..bukan ubat..yang mematikan Allah jugak..bukan malaikat..bukan roh..tu aqidah ahli sunnah wal jamaah..

◾J..Kite ade 4 fasa..sekarang kite fasa kedua..dulu fasa pertama alam roh..mu duduk dalam sulbi ayah mung..mu masuk dalam kandungan..mu x hidup lagi..mase mani tu..setelah 120 hari..baru Allah beri roh kepade kite..nanti Allah akan matikan kite pulak..doa la suruh Allah panjang umur untuk amal ibadat..tok imam kene pandai doa lah..jangan doa mu sekor panjang umur..biar sekali dengan makmum..

◾K..Allah boleh panjang umur mung..yang buat mung Allah kan..contoh macam ni lah..bateri keter dengan kerete mane susah lagi nak buat?..kerete lah..jadi kite tu kerete lah..umur kite tu bateri lah..mudah bagi Allah Taala..

◾L..Siapa yang bangun dulu dari kubur..orang yang bangun dulu adelah martabat yang paling tinggi..siapa die?..nabi muhammad saw..besarnye Nabi Muhammad..sebab nabi Muhammad memberi rahmat pade sekalian alam..seluruh alam..bukan bumi saje..tapi semua planet..pluto..cakerawala..semua galaksi..hebatnye Nabi Muhammad..

◾M..Nabi bangun dulu..aku orang pertame bangun dulu di padang masyar dari terbelahnye kubur..nabi sapu tanah yang ade di kepale nabi..lalu dibawak persalinan dari syurge..x rajin dengar..dah kau bace urtv..mangge..memang x de..

◾N..Orang yang pertame yang terbelah kubur..Allah..sebab tu la orang tahu kebesaran nabi..die akan memuliakan nabi lebih dari orang lain..

◾O..Sahabat sayang ke Rasulullah saw..sahabat salah pakai cincin emas..buang terus cincin tu sebab sayangkan nabi..jadi kite ni bile taw bab hukum x puas hati..tanye lagi ustaz lain..nak cari barang khilaf..nak pakai jugak barang emas..

◾P..Orang dulu2..barang mahal orang die..barang mahal x ramai boh  perjuang untuk agame..sanggup mati syahid..dulu x ramai lawan penjajah bristih..dalam 40 orang..padahal rakyat terengganu time tu 400000 ribu..lawan brisith selak kain je kentut mampus..

◾Q..Barangsiapa buat bende baik sikit je..anak ayam amik dari jatuh dalam longkang..kecik lah keje die..tapi Allah akan beri die lihat pahala die atas neraca mizan..kite sekarang ni buat baik kerane makhluk bukan kerane Allah..

◾R..Kite sekarang ni banyak lupe jase mak ayah..banyak boh..bile besar die buat hehhh je kepade mak bapak die..x payah kate jase nabi..jadi buat baik dapat pahala..buat dose dapat nerake..

◾S..Dari zaman nabi adam sampai ke hari kiamat berhimpun di padang masyar..sebelum nabi adam turun jin duduk dalam dunia..manusia ni pemimpin di bumi..jadi jin memang melakukan kerosakan dan berbunuh bunuhan..jadi jin duduk dah di london..tokyo..newyork..kl..bukit bading..jadi turunnye nabi adam..jin di halau ke laut dan hutan belantara..

◾T..Bijaknye Allah..robbi alamin..Allahbtadbir alam..dulu harimau besar bas..turunnye nabi habis binatang besar mati..hebat Allah..dah bayang lah kalau harimau besar bas ade sekarang ni..habis lah orang lari..kite sekarang ni tengok harimau mati..kite x berani dah..sekarang ni jumpe tulang dinasour yang tekak panjang tinggi tekak saje 9 tingkat..kalau ade sekarang ni lagi 5 ekor..habis lah kat wisma die amik sorang2 sup sekor2..

◾U..Manusia ditiup roh..4 bulan..120 hari..manusia bangkit bile ditiup roh alam masyar..semua keluar bayi 1 hari..umur 28 tahun..80 tahun..semue dijage oleh Allah Taala..banyak mane manusia nanti di padang masyar..semua kerajaan ALLAH TAALA..

◾V..Manusia bangkit atas die mati dulu..atas umur ke..perangai ke..bangse ke..kalau mati melayu bangkit melayu..mati pakistan bangkit pakistan..orang suke ke Al Quran bangun dengan Al Quran..orang mati dengan main bola..bangun dengan kasut bola..sampai lagho x sembahyang..

◾W..Hari kiamat dipanggil yamul jazaq..hari balas..kalau mu niat dapat satu pahala..mu buat dapat 10 pahala..niat nak sedekah dapat satu pahala..hebat Allah bayar gaji kepade kite..rahmat Allah Taala..kalau niat buat jahat..Allah x tulis dose lagi..esok niat nak amik awek jerangai bawak naik atas motor..dengar kate baru turun 2 orang..jadi same2 lah niat buat baik..

◾X..Siapa niat nak mati syahid..tibe2 x mati syahid..mati dirumah je pijak sabun..nabi kate die dapat pahala macam mati syahid..dah niat lah mati syahid ramai2..mati syahid sungguh..mung dapat bawak anak beranak mung masuk syurge nanti..paham..

◾Y..Bile timbang banyak belah baik..maka yang jahat tidak dikire..die kire denied..kalau dunia..walau die buat baik banyak mane pun..tapi kalau die curi tetap kene hukum..akhirat x macam tu..pahala 1000 kilo..dose 999 kilo..tuhan kire 1000 kilo..yang 999 kilo tuhan ampun..dalam macam tu pun banyak manusia masuk nerake..

◾Z..Mung dah la x gi dengar..lepas tu marah orang gi dengar..gi dengar kate ustaz mengajar keras..dah ustaz lembik mu x gi jugak..jangan beri alasan..datang je dengar..dapat pahale..

◾AA..Kite biar rase nampak keburukan diri sendiri..kelemahan diri sendiri..datang dengar la..banyak bende kite x reti..x reti bab air..x reti bab najis..siang cari dunia..malam cari akhirat..baru kene..

◾AB..Kalau timbang dose pahale same berat..maka die letak ditepi dulu..bubuh tepi dulu..akhir sekali dengan kemurahan Allah..die masuk syurge..untung die..kite ni banyak dose dari pahale..

➡..SESI SOAL JAWAB..⬅

◾1..Mak die ni percaye bende mengarut..percaye bende syirik..percaye pade tangkal..manusia boleh menyembuhkan..tu semue syirik belake..jadi agama ni nasihat..terus nasihat..cume nasihat ibu bapak kene jage adab..kalau anak dalam bab nasihat x boleh tinggi suare atas ibu bapak sebab mereke tinggi dari mung..walau die salah..adab kene jage k..

◾2..Kalau sumpah dengan name Allah..mu kene bayar denda lah..contoh demi Allah aku x kan sentuh mung isteri ku..tapi keesakkan die jimak jugak..jadi kene bayar denda..bayar kafarah sumpah..kene bayar beri makan orang miskin..berpuase 3 hari..merdeka hambe x de dah sekarang ni..

◾3..Yang jadi zihar bile kite samekan anggota wajib tutup dengan ijma' ulamak..ade pun muke ade khilaf..

◾4..Aksi2 yang muakhirin ade perkare yang lagho saje..yang direka oleh orang barat..ade aksi isyarat diamik dari agame lain..dari agame yahudi..freemason..ade amik dari ajak kristian..kalau dari agame lain jangan buat..sebaiknye x buat..kalau buat peace isyarat x salah..

◾5..Ade isyrat yang x salah pade agame..buat isyrat diam..budak2 akan paham..malam seluruh dunia akan paham..jadi kene paham budak2..

◾6..Hukum bersenam aerobik..biase orang perempuan..perempuan harus bersenam..perempuan aerobik pakai baju ketat..sebing..bonggok habis..nampak bit..betul x..perempuan same perempuan pakai ketat hukumnye makruh..hendaklah ditutup...islam bukan larang..islam die kawal..buat dalam dewan..bini tok imam dalam dewan..

◾7..Bini kene buat seksi sokmo dirumah..tumbuk belacan di rumah pakai seluar dalam..mu tengok lah tok bilal tarik wayar sampai ke rumah..azan di rumah..salam pertame lari dah..haha..baru suami x keluar rumah..

◾8..Mu nak nikah sekali lagi di malaysia..pertame di thailan..kalau sah dah..x boleh buat nikah lagi..sebab sah dah..melainkan ade x sah nikah..ibadat jangan buat lebih kurang..jadi masuk mahkamah syariah di malaysia..

◾9..Buku ni ade tulis ayat Al Quran di dalamnye..die lempar ayat Al Quran kalau niat nak jatuhkan situ haram dan dose..jadi kapir kalau niat menghine..

◾10..Lepas pade salam sapu muke berlaku selisih ulamak..satu kate x sunat sapu muke lepas sembahyang..kedua kate sunat sapu muke..ketige x de kate bab sapu muke dalam kitab masing2..jadi jangan balah bab ni..barang khilaf..sebab sanadnye lemah..kate imam nawawi..nak amik fadhilat..boleh beramal..

◾11..Sapu muke bacela allahumainni auzbika minal kufri wazab minallah..banyak gi bacaannye..boleh tengok dalam kitab hassan al banna..

◾12..Hukum baling sejadah hukumnye boleh..jangan ade orang sembahyang dalam..kerane die sembahyang situ x boleh..cume kite kene raikan bende yang berkait dengan ibadat..jangan buat lebih kurang..x rugi ape2 pun..

◾13..Hukum lelaki hisap vape..pendapat ade due..satu kate haram..satu kate makruh bile x de mudharat dan sia2 duit tu..haramnye bile hisap lepas tu mudharat sakit penyakit semua..

◾14..Kite dengan keluarge ade aurat..aurat ni bende wajib tututp..dan haram kite tengok..yang x de aurat 3 saje kalau kite laki2..pertame..hambe perempuan kite zaman nabi..kedua..isteri kite..ketige anak kecik..atau kanak2 yang x reti bab aurat..kalau muslimat kite perempuan..ade 2 orang..suami mung x de aurat dan anak kecik kite..suami dengan isteri x de aurat..

◾15..Melihat kemaluan isteri suami..satu pendapat kate harus..satu pendapat kate makruh..

◾16..Kalau anak besar dah..x boleh bogel depan anak..kalau anak tu baru umur 3 tahun 2 tahun x pe..

◾17..Betul lah orang gile kite kate die gile..yang x betul orang tu kapir kite kate x boleh kate die macam tu sebab die x tahu bile masuk islam..jadi x kene macam tu..

◾18..Aqiqah hari ni..minggu depan kite gulai..x de masalah..yang afdhol lebih cepat kite buat lebih banyak pahala..

◾19..Sah korban dengan berhutang dengan syarat ade akad sebelum sembelih lembu..4 orang bayar tunai..3 orang bayar hutang..boleh..gi haji dengan hutang..boleh..gi la jalan indonesia..banyak untung..baru rm20 penuh meje..kalau terengganu sorang rm30..di sane hotel rm100 je..jadi jalan la..

◾20..Selalu die gi dengar sokmo dekat masjid..satu hari die sakit x boleh gi dengar..Allah beri pahala macam die dengar jugak..untungnye kite dalam jalan agame..same jugak bab lain..bab sembahyang bab ibadat lain..

◾21..Kite salah..asal sakit baru nak datang surau..tolong sembahyang lah untuk kite..kalau baik nak gi surau terus..asal sakit nak datang surau..asal sihat x datang langsung..bukan kene tiket..datang bodoh..balik cerdik..

◾22..Pandangan jumhur ulamak..kite angkat jari saje macam tahiyyat x turun2..mase angkat di asyahdullaillahaillah..bende ni sunat je..bukan wajib..cume jangan pusing sudah mase tahiyyat..

◾23..Hukum bersumpah untuk kerajaan zalim..haram..x boleh kite tunaikan sebab kite buat masuk nerake..

◾24..Mimpi baik jumpe tok guru..adelah berite gembire dari Allah supaya mung istiqomah dalam menuntut ilmu..ade orang mimpi mak ayah yang mati dah..suke kite..tu berite gembire dari Allah..mintak jauh dari mimpi syaitan..

◾25..Tengok kanan kire mase nak salam..tengok martabat kawan tu..martabat manusia..jadi tok guru duduk belah kiri..kawan belah kanan..salam tok guru dulu..

◾26..Solat sunat boleh qadha walau 100000x tinggal solat sunat sebelum subuh..

◾27..Ulamak besar zaman sekarang..syekhul azhar..die orang alim..ade ulamak jordan..al imam anzom..syeikh di syria..dr syed ramadhan buti..dr wahbah zuhaili..yang sangat alim dan tawadhu..syeikh hatiyah saqor..orang alim tu..maaf kalau ambe salah tulis name..

◾28..Kalau kite nak terangkan pade masyarakat..kite kene besar pade ulama..sekarang ni banyak terang die cari kelemahan ulamak..untuk naik name die..sebab manusia tidak maksum..keje mencari salah orang ni pasti Allah buke aib kite..kite kene kate ulamak lebih dari kite..sekarang ni jahat..kumpul video yang kelemahan ulamak lepas tu sebar..ulamak dulu karamah hebat..sekarang ni kate ustaz sekarang ni kate ulamak dulu x tahu la..ramai ulamak dulu ade karamah..

◾29..Islam agame boleh bukan agame haram..islam boleh menyanyi tapi ade semapadannye..islam ade mengawal..jadi orang perempuan boleh menyanyi..tapi jangan sampai lalai..jangan sampai mendedahkan aurat..jangan sampai Allah larang..jangan menyanyi untuk lelaki..pendengar lelaki tukang dengar..situ haram..menyanyi pulak menasyikkan pulak..badan die nampak aurat..lepas tu goda orang lelaki..merosak hati orang yang melihat..orang lelaki pulak makruh menyanyi lagu2 yang x de faedah..kalau lirik agame kristian..memuja arak..lagu tu haram..

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Mung Tanye, UAI JAWAB

LANGSUNG DARI MEKAH(JIKA TIDAK BOLEH LOAD,SILA REFRESH PAGE)

LANGSUNG DARI MEKAH.sila klik disini xxxxx

Dapatkan Domain dan Hosting Termurah di Malaysia

Malaysia Web Hosting

GUNALAH PAYPAL UTK BISNES ANDA

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

USTAZ AZHAR DI FACEBOOK

CERAMAH DAN KULIAH TUAN GURU NIK ABDUL AZIZ

Langgan Sekarang:

Senarai Pengedar VCD Yang Sah

Che Mohd : Kuala Terengganu : 019 927 4186/017 910 0958
Tg Yong : Kuala Terengganu : 013 950 4919
Nazri : Losong : 019 925 6156
Abd Rahim : Batu 6 : 017 966 0266
Ju : Kuala Ibai : 019 991 5568
Ahmad Jefri : Dungun : 013 980 7076
Mohd Zahariza : Kemaman : 019 989 2325
Rosli Ngah : Pasir Puteh : 013 989 8867
Rashid Ismail : Kelantan : 017 930 0470
Haji Man : Kelantan : 012 908 3958
Zam Abd Wahab : Endau/Mersing : 016 776 8789
Hj Hashim : Kuantan : 019 982 4009
Annuar : Temerloh : 019 931 6843
Khairul Azha : Melaka : 019 245 7253
Jafry : Johor : 013 755 6016
Aizat : Kedah : 019 512 1064