IKLAN: Tawaran Menarik UNTUK PENGUNJUNG BLOG INI

IKLAN: Tawaran Menarik UNTUK PENGUNJUNG BLOG INI
TUKARKAN SIMKAD PREPAID ANDA KE SIMKAD PREPAID TONE EXCEL. DENGAN MODAL SERENDAH RM95.40 ANDA AKAN DIBERI SIMKAD PERCUMA DAN KREDIT RM30. Nak tahu APA KELEBIHANNYA? ANTARANYA: Jika anda topup RM30, anda akan dapat kredit/airtime sebanyak RM30 dan tambahan data internet sebanyak 1.5 GB untuk selama 15 hari percuma. Jika anda topup RM50, anda akan dapat kredit/air time sebanyak RM50, tambahan data internet sebanyak 2.5 GB dan 100 minit panggilan percuma kesemua rangkaian., TAKAFUL PERCUMA RM50,000. KLIK LINK DIATAS

📸275.Shortnote Kuliah Maghrib Al Fadhil Ustaz Azhar Idrus (Bahasa Standard).



💡:Ilmu Akhirat Dari Murabbi UAI.

🕌:Masjid Titian Baru Kedai Buluh Kuala Terengganu | Selasa:10 Oktober 2017.
📖:Kitab Peristiwa Akhir Zaman.

◾A..Akan datang satu zaman akan berlaku atas manusia satu mase orang2 kaye dari umat ku ke mekah pergi makan angin..pergi berseronok..nak bermewah..berlaku dah sekarang ni..



◾B..Kalau x de pakej die nak ni..x nak gi..gi haji 125k gi haji..x salah tapi kalau untuk beseronok rugi lah..masuk dalam hadis..ade nak ekon khemah di mina..ade tandas suku..siap ade khemah ade jakuzi..jadi kaye x salah..tapi gi mekah untuk berseronok ronok..

◾C..Dah yang sederhana gi haji..x kaye x miskin..gi mekah untuk berniaga..berlaku dah sekarang ni..bubuh gambar macam tu..meh gi haji dengan saya..gi dengan selebriti..ade business belakang..bukan kerane Allah..dah gi mekah ziarah Rasulullah nak glemer ape lagi..pergi la kerane Allah...

◾D..Dah orang pandai mengaji Al Quran..mengaji untuk suare sedap untuk orang puji..ni yang bahaye ni..setan memang pandai buat jekkk macam ni..kuat cocoh setan ni..zikir kerane manusia..

◾E..Tapi yang miskin pulak gi mekah untuk tujuan mintak sedekah..jadi berlaku dah sekarang ni..betul hadis nabi..nak gi berdoa depan kaabah..pasal die dapat projek besar di malaysia..die nak doa di penjuru rukun yamani..sebab dapat projek besar..untung saje 18 juta..bukan doa mintak ampun dari Allah taala..

◾F..Ade gelepar gi mekoh doa Ya Allah angkat doa tangan nak doa boleh pangkat..nak jadi yang berhormat..bile jadi merompak harte rakyat..ade tu gi haji nak lawan ulamak..haji warepaakkkk name die macam tu..selfie hoo melontar batu..tapi die lah penghalang hukum hudud dilaksane di malaysia..die tu iblis dah..

◾G..Orang gi haji die balik haji die akan tolong islam sampai mati..ni x..die tolong sekular..bab memerintah ikut kerajaan..x ikut pun pade ulamak..tu sekular namenye..x ikut Al quran dan hadis..ni dengar untuk tazkirah saje..jangan kate ke orang..

◾H..Haji balik hari ade..main dam..tudung botol je..sampai alik sane haji lah..kene pakai serban tudung botol 2 lapis pakai serban..makin ganas makan haram..

◾I..Ade haji dengan duit haram..duit rasuah..duit jual online tipu orang..jual buah tipu orang..tipu timbangan..makan haram..paham..jual sotong..rendam air kembang sotong..makan haram..jenis2 ni gi haji..haji warepak..

◾J..Ade orang gi haji die nak tempat tido sedap..makan sedap..nak 3x sehari..tu name die haji naaaa moto..dah die nak makan sedap..mung nak makan sedap..makan dirumah lah bodoh..

◾K..Kite gi haji marah sebab x de belacan..janji ade belacan makan..ni semua ni geng2 ajinamoto..kite nak haji mabrur..ade pulak gi haji sembahyang dalam hotel..kalau sakit lain..ni sihat sembahyang dalam hotel..padahal sembahyang masjidil haram nabi kate 100000x gande..x turun boh..turun sembahyang jumaat je..

◾L..X de pahala kenape..sebab bukan kerane Allah Taala..zaman nabi ade buat amal kerane manusia..ade sahabat gi madinah bukan kerane hijrah..tapi kerane nak kahwin..bukan kerane rasul..name die muhajir ummul qois..tu maksud nabi kate..hijrah bukan kerane Allah..kerane dunia mu dapat dunia..

◾M..Zaman kite zaman mb..niat kerane dunia dapat dunia..sebaik baik zaman..zaman nabi..zaman kite zaman suwey..berebut projek..berebut nak jadi menteri..tipu duit negare..habis nak jual platform..zaman suwey sekarang ni..sebab ape..sebab x de nabi..jadi hijrah la kerane Allah..dapat Allah..

◾N..Islam ni duduk di amal..kalau keter duduk di enjing..enjing penting..kite nak lampu je lawa..enjin x pakai..mane boleh jalan..kite x de kekuatang dalam islam..kite tinggal acesori je..kite duduk di serban je..janggut je..power x de..

◾O..Boleh mengaji Al Quran sedap sangat..buat kaset..bang sedap buat bang sedap je..roh islam x de..perjuangan x de untuk menegak kembali had arah kegimalangan islam..badi lawa jubah..badi lawa kain ridak..badi berebut minyak ator..roh islam x de..amal x de..power x de..

◾P..Haji walenggek..haji tipu orang..gi haji beli tasbih..lepas tu balik malaysia beli kedai mydin..lepas tu beri ke orang..orang ingat beli mekah..tok imam duduk cium dah..haji warenggert name die..

◾Q..Ade tu gi mekah..die kutip sudu..makanan die kutip bawak balik makan malam..sudu tu die bawak balik malaysia..kite ingat orang miskin..tapi orang kaye..kedekut nak mampus..die tokey besar di terengganu..malas nak citer siape la..

◾R..Ade tu die gi haji die kate gune gelas yang ambe balik haritu lah..yang haji ke 26..habis kate ke orang..ala berat bernanang..

◾S..Ade tu orang angkat beg die x nak bayar..eh saya x suruh..die tukan angkat..bayar je la..jenis kedekut..orang macam ni tuhan tunjuk terus cash di mekah..

◾T..Kalau kite gi mekah dah..berilah pulak adik kite ke kakak kite miskin penuhi belanje die..pahala die..x habis sepanjang hayat kite..jadi kite pilih nak pahala ke nak name ke mekah..jadi untung siape sponser orang gi haji umrah..

💕💕💕..SESI SOAL JAWAB..💕💕💕

◾1..Jika imam tersepit kain di buntut makmum di belakang jangan tarik kain kemut tok imam tu..jika ditarik batal solat makmum..kesian imam..makmum jangan layan lah bile imam kain tersepit..

◾2..Kalau ade makmum sakit jatuh sebelah kite..baru berhenti..ni tengok jkkk jatuh x nak tolong doh..

◾3..Jenis orang suke kentut..dimaafkan syarak..darurah  x pe..jenis pok mat kentut..

◾4..Bilal tengkok panjang tu maksud kinayah di akhirat nanti maksud die..istimewanye bilal..bukan die tu macam zirafah..nabi kate tu maksud majazi..bukan hakiki..maknenye perumapaan..orang yang dilihat oleh orang ramai..maknennye vippp..untung bilal ni..jadilah bilal ni..x hebat kenape..die tukang panggil orang sembahyang..

◾5..Kite orang mintak anak kite dengar keje tok bilal x beri langsung..tok bilal datang motor x hidup start motor..dah plug tukar pade tahun 2013..dah macam mane..

◾6..Kite nak garu belakang x sampai kite garu mane mampu..garu bile sangat2 ganggu sembahyang untuk dapat khusyuk..

◾7..Die nak qodho sembahyang dengan duduk boleh jika x mampu berdiri..kalau mampu wajib berdiri..sembahyang musafir wajib berdiri sebab sembahyang fardhu..

◾8..Muafiq ni die selesai takbiratulihram dan selsai sempat bace fatihah..masbuq pulak die lepas takbir x sempat selesai habis fatihah..tu name masbuq..terus rukuk ikut imam..

◾9..Kalau rase tidak batal sembahyang..kalau kite yakin anak memang ade air kencing dalam pampers..bile die naik atas kite kene alih die dengan segere..kalau x alih..batal sembahyang kite..paham..

◾10..Kalau duduk tahiyyat duduk iftirash mu lipat jari kaki..duduk antara 2 sujud lipat jari..sunat..kalau kaki die x boleh lipat dimaafkan..diberi keringanan hukum bagi die..kerane terhalang oleh keuzuran..

◾11..Syarat sah mengikut imam..salah satu wajib makmum iktikad imam tu sah sembahyang..kalau x sah x boleh ikut imam..

◾12..Kite x maaf orang tu kasih lame kite..dalam hati memang maaf sungguh..selesai la masalah..syarak nak kite cakap benar..jangan cakap bohong..bohong tu dibenci syarak..

◾13..Die like gambar orang perempuan buke aurat sebab seksi power maka dose lah kite..kalau bukan sebab aurat kerane sebab baiki tayar tu x dimaksudkannye..

◾14..Ambe payah sembahyang tepi orang hisap rokok..bau mulut die..jadi jenis mulut berbau x senang ni makruh datang ke masjid..jadi kene berkumur..kene bersugi..jadi orang yang mulut busuk..ketiak busuk..diberi keuzuran x wajib ke orang ramai..kalau x..nyaknye ke orang..ketiak hangit..jadi jeng orang nak sembahyang..apebende la tue dah..hisap rokok terus masuk masjid..x reti base macam tu..

◾15..Kalau gi tandas awam x de orang jage..kite kene letak duit dalam tong tu..sebab die buat belanje..

◾16..Die tok siak x tahan sgt..berak dalam bas..jenis x reti base..jangan kene najis kat bas..same jugak dalam masjid..berak dalam masjid haram..tapi kalau berak dalam bekas x kene masjid..makruh je..tapi jangan buat..

◾17..Mandi bunge boleh dalam islam..sebab bunge ni bau wangi..ade orang buat minyak wangi..jadi mandi bunge untuk lekat minyak wangi hukumnye harus..mandi gel rumah tu mandi bunge lah tu..ade bau bunge ros..hukumnye harus..

◾18..Bile senang die khianat kite..bile susah die cari kite..tu lah dunia..ni kite datang masjid..sebab x de projek..orang tue2 datang masjid sebab x de keje dah..datang la masjid..banyak manfaat..lumrah hidup macam tu lah..bile susah sebut Allah..bile senang sebut bende lain..

◾19..Kite bile susah sembahyang hajat lah..tok imam tolong lah sembahyang hajat..kalau baik sakit nak datang lah masjid..tok mung..bile sihat mu x datang sekali...

◾20..Cabut gigi batal x puase..batal puase bile mu telan playar tu..

◾21..Taqwim ni setahun sekali keluar..kadang2 takwim die lari 3 minit..jadi taqwim memang ade berbeza2..jadi ikut taqwim sah puase..melainkan situ tulis dah 7.15..depan kite nampak dah matahari x tenggelam lagi..x boleh pakai taqwim tu..jadi orang x tahu x sengaja x batal puase..

◾22..Suami x beri duit ke bini..tengok bende tu..kalau nafkah x beri berdose..melainkan di halal oleh isteri..pakaian 2 helai setahun..makan minum tengok makan banyak mane..tengok size bini kite..kalau die makan nasi wajib beri nasi..kalau perempuan canada kite kawhin..wajib beri gandum..jadi suami x beri bini nafkah..dose besar sampai mati..walau isteri gaji 400k sebulan..suami 1.5k saje..wajib beri jugak..

◾23..Siapa yang berkahwin maka suami die yang menjage..kalau kite abg..adik kite..kite jage..maka abg wajib jage adik tutup aurat bile ayah x de dah..

◾24..Kotor2 tu mainan syaitan..jadi beri makan makanan kotor di kedai..mainan setan tu...kebersihan x de..sibuk nak bilang duit saje..

◾25..Umpat org berdose dan kene mintak halal org tu maafkan kite..

◾26..Hukum bertaruh berdose..same jugak judi..fitnah ni dose die besar jika mudharat besar..kalau tipu bende kecik dosenye kecik..contoh die tipu main bola kalah padahal menang..

◾27..Ape makne kaye yang mencukupi..tidak memerlukan lagi..jadi banyakkan kawan dengan org miskin..baru kite akan berase cukup..orang yang kaya die berase cukup..

◾28..Ruangan solat di datarang masjid nabawi..perempuan haid boleh lalu..boleh masuk masjid untuk tujuan..kalau duduk baru x boleh..lalu boleh..macam nak gi perkuburan baqi boleh lalu dataran masjid nabawi tu..

◾29..Conteng tepi Al Quran untuk ilmu hukumnye harus..kalau conteng nak kotorkan Al Quran hukumnye haram..

◾30..Die jadi exco...tapi x buat keje..gaji dapat..hukumnye haram..same jugak dengan keje kite..dapat gaji tapi x buat keje..

◾31..Was was ni jangan layan..mu amik tangan mu..mu celup mu bubuh atas muke lepas tu mu niat..sahaja aku amik wudhu atau angkat hadas besar..mudah je..baru setan x boleh kacau..biar yakin amik air kene muke..

◾32..Kalau kite sembahyang kite tengok bace doa iftitah setan datang lah..mu niat zohor ke asar..jangan layan setan ni..sunat kite berlafaz dengan niat..sebab nak lawan was was ni..lidah ini membantu hati mengingat niat..

◾33..Bile hati kite baru kate ikut mulut die akan ingat..sebab baru kate hati akan ingat..die macam eco bunyi sound tu..die bergema..kalau layan was was jadi bodoh kite..

◾34..Anak2 ni mak ayah lah wajib ajar..lepas kawin baru suami wajib ajar bab agame..sebab tu kursus kahwin dengar molek..

◾35..Masuk tandas tulisan jawi maksud name Allah x boleh masuk tandas..name muhammad..x boleh..kalau name jawi maksud x dimuliakan..contoh jawi tulis umno..najib..tu x pe maksud tandas..name kite pun x pe..awang..ani..

◾36..Kalau sembahyang pertame dah..lepas tu sembahyang kedua..x boleh..yang boleh kalau memang sembahyang tu batal..baru boleh sembahyang semula..jadi sebab tu kite suruh banyak sembahyang sunat..sebab ia akan menampung sembahyang fardhu kite..

◾37..Sunat kite sedekah..bile die susah kite beri zakat pade org bukan org  wajib tanggung..

◾38..Babi tunggal ni najis mughlazah..dose tetap dose..jadi nak istiqomah dalam agame kawan dengan majlis org gi agame..masuk group whatsapp agame..kawan dengan ulamak..tok guru..no 1 berdoa mintak Allah beri kite istiqomah..

◾39..Akad nikah dalam masjid kene jage adab masjid..x boleh buat bende haram..seperti bising..perempuan yang haid x boleh masuk dalam masjid..kene duduk luar..tok imam kene keluar masjid tengok pengantin..biar die duduk dalam keter pun..

◾40..Saham boleh main..asal syarat die jangan perniagaan yang haram..kite tumpang modal..buat partnership ade percentage..ade untung ade rugi tu name saham..saham bukan untung sokmo..bukan tetap untung..

◾41..Rokok ni ade due pendapat..satu makruh..satu haram..ulamak ade kate dah ade sebab masing2..

◾42..Kerajaan kene berjiwe islam..betul dah org kapir x najis..tapi die teededah dengan najis...jadi mesin ni untuk org islam..kite berhak kite tuan kedai..dobi untuk muslim..x de isu situ..kerajaan tengok pegaruh mane kuat..cari duit belake..

◾43..Buat saf dalam masjid..die afdhol belakang imam..ade orang die nak duduk kat kipas..die x nak duduk depan..die x dapat pahala..jadi bende macam ni..biar sempurne ibadat kite..

◾44..Kite lewat ikut makmum yang boleh settle dah dengan imam..makmun tu jadi imam dah la..kite ikut die..sah sembahyang die ikut makmum tu jadi imam..

◾45..Nabi berbaring lepas sembahyang..sunat..itu sunnah nabi..tu bukan bidaah..

◾46..Hariraya hari jumaat..org wajib sebahyang jumaat yang duduk dekat dengan masjid..kalau jauh dengan masjid x wajib gi sebab pagi tu dah die gi dah sembahyang pagi raye..kesusahan bagi die..dimaafkan..sebab rumah die jauh gi ke masjid..

◾47..Kite tolak ulamak..amik hadis terus tunggang langgang hukum..sebab tu mengaji hadis pun pakai ulamak..jangan tinggal ulamak..baru lengkap islam..

◾48..Pegang anjing polis bukan boleh pegang ikut suka..kite bele x pe..

◾49..Pinjam along yang ade riba..pinjam seribu..bayar 2 ribu..ikut hukum syarak mu pinjam riba asal tu x sah dah..muamalat x sah dah..jadi x wajib bayar..undang2 dunia mu kene bayar..

◾50..Dalam cerai bini dalam eddah cerai lepas tu pulak suami mati pulak..jadi amik eddah wafat yang paling lame..4 bulan 10 hari..

Tamat Kuliah, Wallahua'lam.

*SALAM SEMUA..DUIT AKAUN SAHAM AKHIRAT ENTERPRISE AKAN DIGUNAKAN UNTUK KERJA AKHIRAT DAN PROJEK MASLAHAT KE KULIAH..PROJEK SEKARANG ADA MEMBERI BAJU  T SHIRT UNTUK SOLAT PADA BUDAK TAHFIZ..ANAK YATIM..ORANG MISKIN..ORANG TUE UZUR..SUMBANGAN ORANG RAMAI AMAT DIPERLUKAN*

*TERIMA KASIH PADA PENGINFAQ SEMOGA HIDUP ANDA KAYA DUNIA DAN ALKHIRAT SERTA PANJANG UMUR LINDUNGAN KEBERKATAN RAHMATNYA.*

*UNTUK SUMBANGAN BOLEHLAH MENYUMBANG KE AKAUN (SHM AKHIRAT ENTERPRISE) DI BAWAH*👇👇👇👇👇

MayBank:563091016692
CimbBank:8603027039
BankIslam:13044010047664

*Untuk sebarang soalan berkaitan shortnote ini..anda semua boleh layari fb sahabat saya*  👇👇👇

https://www.facebook.com/Irsyad369DUNGUN

*Anda semua juga boleh join group majlis ilmu UAI di fb* 👇👇👇

https://www.facebook.com/MajlisILMUHARIHARI/

1 comment:

Blogger said...

Are you looking for free Google+ Circles?
Did you know you can get these AUTOMATICALLY & ABSOLUTELY FOR FREE by getting an account on Add Me Fast?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Mung Tanye, UAI JAWAB

LANGSUNG DARI MEKAH(JIKA TIDAK BOLEH LOAD,SILA REFRESH PAGE)

LANGSUNG DARI MEKAH.sila klik disini xxxxx

Dapatkan Domain dan Hosting Termurah di Malaysia

Malaysia Web Hosting

GUNALAH PAYPAL UTK BISNES ANDA

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

USTAZ AZHAR DI FACEBOOK

CERAMAH DAN KULIAH TUAN GURU NIK ABDUL AZIZ

Langgan Sekarang:

Senarai Pengedar VCD Yang Sah

Che Mohd : Kuala Terengganu : 019 927 4186/017 910 0958
Tg Yong : Kuala Terengganu : 013 950 4919
Nazri : Losong : 019 925 6156
Abd Rahim : Batu 6 : 017 966 0266
Ju : Kuala Ibai : 019 991 5568
Ahmad Jefri : Dungun : 013 980 7076
Mohd Zahariza : Kemaman : 019 989 2325
Rosli Ngah : Pasir Puteh : 013 989 8867
Rashid Ismail : Kelantan : 017 930 0470
Haji Man : Kelantan : 012 908 3958
Zam Abd Wahab : Endau/Mersing : 016 776 8789
Hj Hashim : Kuantan : 019 982 4009
Annuar : Temerloh : 019 931 6843
Khairul Azha : Melaka : 019 245 7253
Jafry : Johor : 013 755 6016
Aizat : Kedah : 019 512 1064